Alle golfbanen in Limburg

Bleijenbeek –  Afferden

Van de website:
In het midden van prachtig, rustig en romantisch Nationaal park de Maasduinen vind je Landgoed Bleijenbeek. Een landgoed en golfbaan waar Limburgse gastvrijheid binnen handbereik is van heel Nederland – gezien de centrale ligging in, Afferden in de kop van Noord Limburg.

Landgoed Bleijenbeek is geopend in 2005, en bied je een unieke golfervaring waarin je je waant in een rijk landschap met oude bomenlanen en rustig kabbelend beekje en een prachtige, historische kasteelruïne.

Landgoed Bleijenbeek is ontworpen door gerenommeerd golfarchitect Gerard Jol en beschikt over fantastische waterpartijen en uitdagende hoogteverschillen die een tactisch en weldoordacht spel noodzakelijk maken. Recent heeft Gerard Jol zelfs de Hole 5 van de Championship Course baan op Landgoed Bleijenbeek benoemd tot de mooiste hole die hij ooit heeft ontworpen!

Adres:
Bleijenbeek 14 (Navigeren naar Horsterbeekweg)
5851 EE Afferden (lb)
Nederland

T: 0485-530084
info@bleijenbeek.nl

Website: www.bleijenbeek.nl


Brunssummerheide Golfclub – Brunssum

Van de website:
Golfclub Brunssummerheide is een actieve en enthousiaste vereniging die elke golfer veel te bieden heeft. Wie individueel, met partner, vrienden of zakelijke relaties wil spelen vindt meer dan genoeg ruimte om dat te doen.

Adres:
Rimburgerweg 50
6445 PA Brunssum

T: 045-56 46 300

Website: www.golfclubbrunssummerheide.nl


Crossmoor Golf & Countryclub – Weert

Van de website:
De golfbaan van Crossmoor is een echte Championship Course, zowel uitdagend als gevarieerd en goed te spelen voor golfers van uiteenlopende handicapcategorieën. De bekende baanarchitect Joan Dudok van Heel ontwierp de eerste 9 holes, zijn collega Hans Hertzberger stond aan de wieg van de andere 9 holes die in 1988 in gebruik werden genomen.

Adres:
Laurabosweg 8
6006 VR Weert

T: +31 495 518 438
info@crossmoor.nl

Website: www.crossmoor.nl


Eyckenduyn Golf Eten en Drinken – Helden

Van de website:
De natuurlijke omgeving ademt rust en ruimte uit. De prachtige baan, met een totale oppervlakte van maar liefst 10 hectare, levert veel indrukwekkende holes op. Het brengt u op een ontspannen manier langs fraaie hoge bomen en vijverpartijen. Het golfpark is een thuishaven voor veel soorten bloemen, planten, bomen en dieren.

We bieden naast de reguliere particulieren lidmaatschappen ook bedrijfslidmaatschappen aan. Dit is bij uitstek geschikt voor bedrijven die hun horizon willen verbreden en in een natuurlijke omgeving zaken willen doen. We hebben hiervoor ook perfecte vergaderfacaliteiten.

Adres:
Kesselseweg 9
5988 CC Helden

T: 077-851 95 92
secretariaat@eyckenduyn.nl

Website: www.eyckenduyn.nl


Geijsteren Golf & Country Club – Geijsteren

Van de website:
Welkom bij Golf- en Countryclub Geijsteren. Golf- en Countryclub Geijsteren is een actieve golfclub gelegen op het Landgoed Geijsteren in de kop van Noord-Limburg.

Binnen onze club heerst een echt verenigingsgevoel en is er een goede balans tussen prestatief en recreatief golf. Wij staan bekend om onze fraaie golfbaan, uitstekende horeca en ons grote aanbod aan golfmogelijkheden.

Adres:
Het Spekt 2
5862 AZ Geijsteren

T: 0478 – 532592
E: secretariaat@golfclubgeijsteren.nl

Website: www.golfclubgeijsteren.nl


Golf Maasduinen – Arcen

Van de website:
Tussen Arcen en Wellerlooi ligt een zeer toegankelijke, gastvrije en laagdrempelige golfbaan. Golfbaan Maasduinen heeft negen prachtige holes. De holes, par 3 en par 4, zijn gevarieerd met bunkers en waterpartijen, waardoor alle negen holes van Maasduinen een grote uitdaging blijken te zijn voor iedere golfer.

De baan heeft de NGF-D-status. Greenfeespelers (minimaal handicap 54), maar ook spelers met baanpermissie zijn bij ons welkom. Met een voordelige dagkaart kan een hele dag onbeperkt worden gespeeld. Daarnaast biedt de baan (gratis) oefenfaciliteiten en een gezellig clubhuis met terras.

Adres:
Verlengde Roobeekweg 4A
5944 NR Arcen

T: 077-3743073
info@golfmaasduinen.nl

Website: www.golfmaasduinen.nl


Golfbaan Echt- Susteren – Susteren

Van de website:
Golfbaan Echt-Susteren is gelegen in de rustieke omgeving “de Hei”. De golfbaan is voorzien van een 9 holes golfbaan (met een lengte van 2.809 mtr. bestaande uit twee par 3, vijf par 4 en twee par 5 banen, waarvan baan 6 met een lengte van 540 mtr tot een van de langste in Nederland behoort), 6 hole approach baan, een overdekte driving-range en 2 oefengreens.

De golfbaan is ontworpen door Dirk Städler Golf Courses, gespecialiseerd in golfbaan architectuur en aangesloten bij het European Institute of Golf Course Architects. Het baanontwerp voldoet aan de eisen die de Nederlandse Golf Federatie stelt voor de A- status en wordt door de lage handicappers als uitdagend ervaren.

Adres:
Hommelweg 3
6114 RR Susteren

T: 046 – 449 49 92

Website:


Golfclub Het Rijk van Margraten – Cadier en Keer

Van de website:
In het Zuid-Limburgse heuvellandschap, tussen landerijen, wijngaarden en oude bossen, ligt Golfbaan Het Rijk van Margraten.

Onze prachtige 18-holes golfbaan verkeert in topconditie en het afwisselde karakter van de holes maakt iedere golfronde zowel aantrekkelijk als uitdagend. Het hoogteverschil in de baan is maar liefst 50 meter en dankzij professioneel baanonderhoud is golfen op onze golfbaan het hele jaar door mogelijk.

Adres:
Bemelerweg 99
6267 AL Cadier en Keer

T: 043-3569999
info@golfbaanhetrijkvanmargraten.nl

Website: www.golfenophetrijk.nl

Alle golfbanen in Limburg - Vakantie in Limburg

Golfclub Hoog Vaals – Vaals

Van de website:
Onze golfbaan ligt op een steenworp afstand van het drielandenpunt, in het schitterende Zuid-Limburgse landschap. De baan is een ideale uitdaging voor beginnende golfers, maar ze vormt ook een pittig parcours voor de gevorderde speler. U zult goede keuzes moeten maken om alle (water)hindernissen ongestraft te passeren en een goed resultaat te behalen.

Adres:
Eschberg 11a
6291 NK Vaals

T:: +31 43 306 83 45

Website: www.golfclubhoogvaals.nl


Golfcomplex de Golfhorst – Horst (America)

Van de website:
n het hartje van de Peel ligt de Golfhorst, daar waar gezelligheid en golfen hand in hand gaan. Het golfcomplex bestaat uit een volwaardige 18 holes golfbaan en een 9 holes PAR-3 baan. In 1997 is de baan aangelegd op een uniek stuk nieuwe natuur.

Adres:
Raamweg 8
5966 RM America

T:077-4649070
info@golfbaandegolfhorst.nl

Website: www.golfbaandegolfhorst.nl


De Herkenbosche – Herkenbosch

Van de website:
Golfbaan de Herkenbosche heeft een fraai, door Maarten Engelman ontworpen, clubhuis, met een groot terras, waar u heerlijk rustig kunt vertoeven en genieten van de golfers, maar zeker ook van de natuur. In het clubhuis vindt u Restaurant St. Andrews, daarnaast zijn er diverse vergaderzalen, voldoende kleedgelegenheden, golfshop, drivingrange en oefenfaciliteiten.

Adres:
Stationsweg 100
6075 CD Herkenbosch

T: +31(0)475-529529
info@deherkenbosche.nl

Website: www.deherkenbosche.nl


Hoenshuis Golf & Country Club – Voerendaal

Van de website:
De baan, die oorspronkelijk werd ingericht als Parkbaan, werd meteen in het najaar van 2011 grondig onder handen genomen. De verwilderde bosschages werden opgeschoond en het Parkkarakter hersteld. Waterpartijen zijn opnieuw vorm gegeven, waardoor enerzijds de afwatering verbeterd kon worden en anderzijds een extra uitdaging werd gecreëerd. De baan past uitstekend in het glooiende landschap dat de rand van het Limburgse Heuvelland vormt.

Met een Course Rating van 136 behoort Hoenshuis tot een van de moeilijkste banen van Nederland. Deze hoge rating houdt verband met de lengte van de baan en de uitdagende indeling van de holes, die veelal om ‘course management’ vragen.

Adres:
Hoensweg 17
6367 GN Voerendaal

T: +31 45 575 3300
info@hoenshuis.nl

Website: www.hoenshuis.nl


Land van Thorn Golf Club – Hunsel

Van de website:
Land van Thorn staat op nr 8 in de ranking van de beste 9 holes golfbanen in Nederland en op nr. 3 in de beste prijs kwaliteitverhouding.

Adres:
Golfbaan Land van ThornKallestraat 37A
6013 RM Hunsel

T: 0475 56 33 50

Website: www.landvanthorn.nl


Maastricht International Golfclub – Maastricht

Van de website:
International Golf Maastricht is gesitueerd op “de Dousberg,” pal op de grens van Nederland en België. Slechts een steenworp verwijderd van het historisch stadscentrum van Maastricht speelt u op één van de hoogstgelegen banen van Nederland. Geniet tijdens het spelen van het prachtige uitzicht over het Maasdal en ontdek alle 27 holes op een totale oppervlakte van maar liefst 75 hectare!

De 18-holes “Championship Course” is glooiend verweven in het Maaslandschap. Bespeel de brede fairways en uitdagende greens en ervaar haar internationale karakter: afslaan in Nederland en landen in België.

Onze “Executive Course” is een 9-holes, Par 30 baan en vormt met haar uitdagende layout een waar genot voor beginnende én gevorderde golfers.

Adres:
Dousbergweg 100
6216 GC Maastricht

T:. +31 (0)43 328 17 40
info@internationalgolfmaastricht.com

Website: www.internationalgolfmaastricht.com


Meerssen Golfclub – Bunde

Van de website:
Golfbaan Meerssen: een schitterende golfbaan in het mooie Zuid-Limburgse Heuvelland. Negen holes gelegen in een bosrijk en glooiend heuvellandschap met prachtige vergezichten.

Adres:
Heiveldcomplex, Heiveld 4
NL6241EK Bunde

T: +31 (0)43 – 365 2756
info@golfclubmeerssen.nl

Website:


De Peelse Golf –  Evertsoord-Sevenum

Adres:
Maasduinenweg 1
5977 NP Evertsoord

T: 077-4678030
info@depeelsegolf.nl

Website: www.depeelsegolf.nl


Slottermolen Golfclub – Grubbenvorst

Van de website:
Golfclub Slottermolen is een besloten 9 holes par-3 baan, alleen introducees

Adres:
Postbus 8535
5970 AA Grubbenvorst

info@slottermolen.nl

Website: www.slottermolen.nl


De Zuid Limburgse Golf & Country Club Wittem – Gulpen-Wittem

Van de website:
Onze golfbaan is uniek zowel landschappelijk als speltechnisch. De eerste negen holes zijn gelegen in een bosrijke omgeving, met een mooie waterpartij op de par 3 derde hole. De tweede negen holes strekken zich uit over het glooiende heuvellandschap van Zuid Limburg met veel hoogteverschillen, schitterende vergezichten en twee uitdagende waterpartijen.

De baan is een uitdaging voor golfers van alle speelsterktes. De eind 2018 afgeronde renovatie van de baan bevestigt de positie van Wittem als echte klassieker in het Nederlandse golflandschap.

Adres:
Aubelsweg 1
6281 PC Gulpen-Wittem

T: 043 455 13 97

Website: www.zlgolf.nl

Laatste nieuws

Ons laatste nieuws over Limburg

Villa Nieuw Ehrenstein geopend
ZOO van ZAND
Bijzonder Buggenumse Veld
Wandelen in Maastricht door Leo Platvoet
Boeken: Het geluk van Limburg door Marcia Luyten
Even­wich­tig sa­men­le­ven met de be­ver
Prepper Paradise in Bureau Europa
Gorilla Update: GaiaZOO