De Domeinen: Ieder-Een: Het Portret Voorbij

6 februari – 8 mei 2022

Hoe prikkelend kan het zijn om je te realiseren dat je niet alleen bent wie je bent, maar dat je ook deel uitmaakt van het grote geheel genaamd: de wereld? Misschien wel meer dan je denkt.

In de portretkunst gaat het over de persoonlijkheid van de geportretteerde. In deze tentoonstelling gaan we dáár juist aan voorbij en zien we de mens op de eerste plaats vanuit een werelds perspectief. Want elk individu staat namelijk ook model voor een grote groep mensen. En die grote groep is weer één in het uitdragen van een universele waarde.

De Domeinen: Ieder-Een: Het Portret Voorbij

In deze tentoonstelling staan Museum of Humanity, Sidi El Karchi en het duo José Fijnaut / Maria Stams zij aan zij in het tonen van hun werk omtrent deze specifieke thematiek. Dit wordt aangevuld met een collectiepresentatie van zowel de kunstcollectie van de Gemeente Sittard-Geleen als het Erfgoed Archief.

Museum of Humanity

De grote drijfveer achter het ambitieuze fotoproject Museum of Humanity (MoH) is het met elkaar verbinden van wereldburgers op basis van gelijkwaardigheid en medemenselijkheid. Fotograaf Ruben Timman en zijn team leggen mensen van over de hele wereld op frontale en directe wijze vast.

De Domeinen
Ligne 2,
6131 MT Sittard
088-5995600
www.dedomijnen.nl

Laatste nieuws

Ons laatste nieuws over Limburg

Villa Nieuw Ehrenstein geopend
ZOO van ZAND
Bijzonder Buggenumse Veld
Wandelen in Maastricht door Leo Platvoet
Boeken: Het geluk van Limburg door Marcia Luyten
Even­wich­tig sa­men­le­ven met de be­ver
Prepper Paradise in Bureau Europa
Gorilla Update: GaiaZOO