Fietsroutes Provincie Limburg bekroond met 4½ ster

Landelijk Fietsplatform beloont Limburgse inspanningen

Op dinsdag 23 juli 2019 ontving de Provincie Limburg uit handen van het Landelijk Fietsplatform het sterren-certificaat met 4 ½ ster voor de hoge kwaliteit van haar (recreatieve) fietsroutes. Dit gebeurde tijdens een netwerkbijeenkomst in Amersfoort. Aan de kwaliteitsmonitor werkten elf provincies mee. De score is een halve ster meer dan in 2017, toen werd Limburg bekroond met 4 sterren. Een mooie opsteker voor de inspanningen aan het Limburgse fietsnetwerk en belangrijk voor het imago van Limburg als fietsprovincie.

Nieuwe fietsverbinding tussen Heuvelland en Parkstad

Samenwerking beloond

Alle partijen zijn verheugd dat de gezamenlijke inspanningen in de afgelopen twee jaren hebben geleid tot deze mooie waardering voor het fietsroutenetwerk in Limburg. De Provincie Limburg stimuleert het fietsen, zowel voor inwoners als bezoekers. Fietsen is niet alleen gezond, maar kan ook een financiële besparing opleveren, naast een milieuvoordeel. Ook de komende jaren blijft er aandacht voor een gezond fietsroutenetwerk en voor meer mensen op de pedalen!

LF Maasroute eerste icoonroute

Nu de Langeafstand Fietsroutes (LF-routes) vooral bedoeld voor fietsvakanties landsdekkend zijn (knooppuntroutes), worden nieuwe mogelijkheden gezocht voor themaroutes ofwel icoonroutes.

De focus ligt nu op tien nationale ‘icoonroutes’. Limburg is erg trots dat één daarvan, de LF Maasroute, de eerste icoonroute van Nederland is. De LF Maasroute werd op 25 april 2019 officieel geopend en maakt onderdeel uit van de Internationale Maasfietsroute (IMF, geopend in 2012). De IMF is een prachtige, afwisselende route waarmee van bron tot monding de Maas kan worden ‘afgefietst’. Een route van ca. 1000 km lang, die naast Frankrijk en België ook heel Limburg doorkruist. Limburg kijkt verder dan haar landsgrenzen en schuwt geen internationale projecten.

Laatste nieuws

Ons laatste nieuws over Limburg

Bonnefantenmuseum: Beating around the bush #6: Scenes from the Anthropocene
De Domijnen: Scherven brengen geluk - Romeinse schatten uit de Geleenbeek
Liberation Concert zondag 20 september 2020
Toeristen weten Limburg weer te vinden
Tekens van vrijheid: Van oorlogsdocumentaire tot Armando
75 jaar later
Toeristen kiezen massaal voor Limburgse vakantiehuisjes
Miljoen bomenplan werkt als olievlek