GaiaZOO Leukste Uitje van Nederland 2018!

In GaiaZOO ervaar je hoe bijzonder onze aarde is

Tijdens de verkiezing brachten ANWB-leden massaal hun stem uit op het uitje dat zij in Nederland het meest waarderen.

In totaal werd een recordaantal van ruim 100.000 stemmen uitgebracht. GaiaZOO scoort, naast heel veel stemmen, de hoogste cijfers op bijna alle onderdelen (prijs/kwaliteit, sfeer, personeel, faciliteiten en het aanbod) en is daarmee de winnaar van 2018. De top-3 werd achtereenvolgens aangevuld door De Efteling en Diergaarde Blijdorp. In 2013 werd GaiaZOO ook gekozen tot Nederland’s Leukste uitje.

Méér dan alleen een dierentuin

Een ANWB-lid over GaiaZOO: “Heel goed onderhouden park. Mooi aangelegd en veel dieren die goed verzorgd worden. Leuke dag, altijd genieten” In 2017 ontving GaiaZOO haar vijfmiljoenste bezoeker. De diercollectie omvat ruim 150 soorten, waarvan vele uitsluitend in deze Nederlandse dierentuin te zien zijn. Het onderscheidende vermogen van GaiaZOO blijkt volgens de stemmers vooral het natuurlijke karakter, de zeer ruime dierverblijven en de uitstekende service van medewerkers en kwaliteit van de horeca. “GaiaZOO is méér dan alleen een dierentuin. Het is ook een prachtige wandeling in het Limburgse heuvellandschap en genieten van het goede leven!” aldus een ANWB-lid.

GaiaZOO Leukste Uitje van Nederland 2018

In GaiaZOO ervaar je hoe bijzonder onze aarde is

In 2017 verwelkomde de dierentuin onder meer heel bijzondere rode brulapen die zich samen met diverse andere diersoorten, vrij tussen de bezoekers bewegen in een ruim bos. Dit jaar wordt de dierentuin onder meer uitgebreid met ‘Limburghuis’: een uniek project in samenwerking met diverse natuurorganisaties met de nadruk op bedreigde diersoorten in Nederland/Limburg. De dierentuin speelt al jarenlang een prominente rol in fokprogramma’s, natuurbehoudsprojecten en het opnieuw uitzetten van bedreigde soorten zoals de wilde hamster en wil op deze wijze een actieve bijdrage leveren aan de instandhouding van onze biodiversiteit.

De top drie van ‘Leukste uitje van Nederland 2018’

Gouden award GaiaZOO in Kerkrade
Zilveren award De Efteling in Kaatsheuvel
Bronzen award Diergaarde Blijdorp in Rotterdam