Gast­vrij Lim­burg in de kij­ker – Gren­ze­loos gast­vrij

Toerisme is een van de belangrijkste economische sectoren in Limburg. Heel wat mensen werken daar hard aan mee. Die krachten zetten we graag in de kijker met de videoreeks ‘Gastvrij Limburg in de kijker’. Deze maand leggen we de focus op Grenzeloos gastvrij. Onze provincie is omgeven door andere toeristische regio’s, die ook proberen zoveel mogelijk toeristen aan te trekken. Maar in plaats van met elkaar te concurreren, bundelen we onze krachten.

1000 km fietsplezier langs de Maas dankzij internationale samenwerking

De Maasfietsroute loopt door Frankrijk, België en Nederland en is het resultaat van samenwerking tussen 30 partners uit de 3 landen. Fietsers vinden makkelijk hun weg, want in ieder land staat dezelfde bewegwijzering. En heb je informatie nodig, dan kan je op één website terecht in vier talen: www.maasfietsroute.eu. Een ander voorbeeld is het Rivierpark Maasvallei. Dankzij samenwerking met Belgisch Limburg slagen we erin om de landschappelijke en toeristische kwaliteit van het natuurgebied en het snoer van Maasdorpen verder te ontwikkelen en te verbinden.

Gast­vrij Lim­burg in de kij­ker

Lokale ondernemer profiteert mee

Samenwerking zorgt voor een beter toeristisch aanbod dat niet stopt aan de landsgrenzen. Dankzij gezamenlijke marketing creëren we meer internationale bekendheid. En zo krijgen lokale ondernemers meer (internationale) gasten over de vloer. Bekijk het filmpje via de link in de rechterkolom en stuur het ook door naar collega’s en vrienden!