Kastelen-Hepkestocht 2019

Zaterdag 1 en zondag 2 juni 2019

Tijdens het Hemelvaartweekend, op zaterdag 1 en zondag 2 juni 2019 wordt tussen 11 en 17 uur een bijzondere fietstocht georganiseerd – de Kastelen-Hepkestocht 2019 – langs enkele unieke kastelen en objecten in Midden-Limburg onder leiding van Laquais Frans, de gastheer van kastelen en landgoederen in Leudal en omgeving.

Bonjour, ik ben Laquais Frans. Uw gastheer van kastelen en landgoederen in Leudal en omgeving. Graag leid ik u op zaterdag 1 en zondag 2 juni 2019 tussen 11.00 en 17.00 uur aan de hand van een bijzondere fietstocht – de Kastelen-Hepkestocht 2019 – langs enkele unieke kastelen en objecten in Midden-Limburg.

Kastelen-Hepkestocht 2019

Ik laat u genieten van typische ‘bufkes’ uit de tijden van weleer. Zo gaan we deze editie proeven van de Middeleeuwen in de kasteeltuin van kasteel Horn, van de Eeuw van de Burgers bij kasteel Nederhoven in Beegden en van de Pruikentijd bij Kasteel Aldenghoor. Op de deelnemende locaties worden eveneens leuke (spel)activiteiten en muziek aangeboden voor jong en oud in het tijdperk van desbetreffende locatie.

U kunt deze fietstocht beleven in het Hemelvaartweekeinde op zaterdag 1 en zondag 2 juni 2019. De route is ca. 32 km lang en is gemakkelijk te volgen via de aangegeven fietsknooppunten.

Voor deze unieke fietstocht heeft u speciale ‘Hepkes-bonnen’ nodig om te kunnen proeven van de heerlijke nostalgische gerechtjes op de drie locaties. Deze zijn samen met een routeomschrijving te koop in de voorverkoop bij Hotel de Abdij in Horn en Kasteel Aldenghoor in Haelen voor € 8,50 (volw.) en € 7,50 (kinderen t/m 12 jaar) of op de dagen zelf tegen regulier tarief ad € 9,50 (volw.) bij de deelnemende kastelen.

Deelnemers in 2019:

Kasteel Horn – Hotel de Abdij in Horn
Kasteel Aldenghoor in Haelen
Kasteel Nederhoven in Beegden

Meer informatie? Neem dan contact op met Kastelencoördinator Leon Moonen, telefonisch via 0031-6-19675394 of per email via leonardomoonen@gmail.com

Tekst en foto’s: Leon Moonen

Laatste nieuws

Ons laatste nieuws over Limburg

Villa Nieuw Ehrenstein geopend
ZOO van ZAND
Bijzonder Buggenumse Veld
Wandelen in Maastricht door Leo Platvoet
Boeken: Het geluk van Limburg door Marcia Luyten
Even­wich­tig sa­men­le­ven met de be­ver
Prepper Paradise in Bureau Europa
Gorilla Update: GaiaZOO