Limburgse gastvrijheidssector klaarstomen voor toekomst

Ruim 70 Limburgse bedrijven uit de horeca en de gastvrijheidssector gaan onder de naam FoodLab Limburg samenwerken met het onderwijs om de sector toekomstbestendig te maken. De vrijetijdsindustrie is sterk in ontwikkeling en veranderende consumentbehoeften en krapte op de arbeidsmarkt vragen om een innovatieve benadering.

Ondernemers investeren ruim € 900.000 in de vorm van faciliteiten en tijd van medewerkers om nieuwe vormen van onderwijs te kunnen bieden. Het onderwijs en de Provincie Limburg investeren samen eenzelfde bedrag zodat meer inspirerend, praktijkgericht en gepersonaliseerd onderwijs mogelijk wordt.

Limburgse gastvrijheidssector klaarstomen voor toekomst

Horeca-opleidingen in Limburg slagen er nu onvoldoende in om jongeren aan te trekken en te behouden. Meer dan 800 Limburgse studenten trekken jaarlijks weg naar Brabant, Gelderland en België voor een horeca-opleiding. Met innovatie van het onderwijs verwachten Arcus en Gilde Opleidingen deze trend te kunnen stoppen. Gini Peters, projectleider vanuit Gilde Opleidingen: “Met meer maatwerk en meer praktijk ín de lokale bedrijven wordt het voor een belangrijke groep jongeren weer aantrekkelijk om hun opleiding in Limburg te volgen. Maar ook zij-instromers willen we beter bedienen en doorstroom van vmbo naar het mbo en hbo vergemakkelijken.”

Foto: Ben Bender, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=59987554