MergelRijk - Vakantie in Limburg

MergelRijk

Daalhemerweg 31a
6301 BJ Valkenburg

T: +31(0)43-6013186
E: info@mergelrijk.nl

Kerstminiaturen in MergelRijk

Kerstminiaturen, Mergelbeelden en nog véél méér kerstbeleving! In de grot van MergelRijk zijn er dit jaar nóg meer kerstminiaturen te bewonderen. U komt ogen tekort bij het zien van de vele details, honderden huisjes, bewegende attracties, duizenden figuranten en kerstbomen. De sfeervol verlichte grot met haar bijzondere kerstbeleving en prachtige beelden van mergel vertelt u ook nog alle interessante verhalen over grotten en mergel.

Iedereen mag zelf (gratis) een eigen mergel-souvenir maken in het grottenatelier. In een unieke film tekent de zandtovenaar, bekend van TV, het kerstverhaal. Ook voor kinderen is er veel te zien en te doen aan de hand van een spannende speurtocht. En tenslotte kunt u in de unieke brasserie terecht voor een hapje en een drankje.

Prijzen:
Volwassenen kortingstarief € 7,00 (i.p.v. € 9,75)
Kinderen 4 t/m 12 jaar € 6,50
Kinderen t/m 3 jaar € 0,00

Openingstijden:
16 november 2018 t/m 6 januari 2019
Dagelijks geopend van 11.00 tot 17.00 uur. (de kassa sluit om 16.00 uur)
Ook Eerste en Tweede Kerstdag open
Nieuwjaarsdag gesloten

Referenties over Mergelrijk

Bart (vijf sterren) schrijft:
“Superbeleving als je in Valkenburg bent! Zelfs als je denkt dat je de mergelgrotten al kent is dit toch een Must-See!!!”

Kirsten (vijf sterren) schrijft:
“Wat een vriendelijk personeel, een leuke activiteit met kinderen. Naast veel zien ook dingen doen. En dat in een grot, erg spannend!”

Anouk (vijf sterren) schrijft:
“Bijzondere manier om de geschiedenis te beleven op een hele bijzondere locatie. Prachtige mergelkunst gezien en nog nieuwe dingen geleerd ook. De volgende keer neem ik mijn dochter mee, zodat ze in de ‘mergelzandbak’ kan spelen en zelf iets moois uit mergel kan maken in de workshop.”

Over MergelRijk

MergelRijk de leukste Grot met Miniatuur- wereld, mergel- en zandsculpturen!

MergelRijk is een bijzondere, eeuwenoude mergelgroeve (grot). Je ziet er prachtige mergelbeelden en zandsculpturen, levensgroot en in miniatuur. Je komt er te weten hoe de grotten in Limburg zijn ontstaan, waarvoor ze werden gebruikt en wat er allemaal met mergel wordt gedaan. Je kunt er kijken naar fantastische films, o.a. gemaakt door de van de Efteling en TV bekende zand/mergel Tovenaar Gert van der Vijver. Op interactieve tablets ontdek je interessante wetenswaardigheden over de Limburgse geschiedenis en natuur. Kinderen krijgen een leuk doe-boekje met speurtocht en een diploma. In MergelRijk is veel te zien en te beleven voor jong en oud en als hoogtepunt mag iedereen in de workshopruimte zelf een kunstwerkje van een blokje mergel maken.