MergelRijk - Valkenburg - Vakantie in Limburg

MergelRijk

Daalhemerweg 31a
6301 BJ Valkenburg

T: +31(0)43-6013186
E: info@mergelrijk.nl

Ontdek MergelRijk

Wandel op je eigen tempo door het eeuwenoude en unieke grottenstelsel in Valkenburg dat vele historische en educatieve verhalen waarborgt. MergelRijk neemt zijn bezoekers mee op een avontuurlijke reis, gevisualiseerd door miniaturen en mergel- en zandsculpturen.

Op interactieve en creatieve wijze waarbij beleving centraal staat, deelt MergelRijk zijn verhalen over mergel, dinosaurussen en diverse andere educatieve thema’s omtrent de Limburgse historie. Eén van de hoogtepunten is een levensgrote replica uit mergel van De Nachtwacht. Ga daarnaast op zoek naar de fossielen in de mergelgrot, bekijk de films van o.a. de zandtovenaar, test je kennis met de interactieve tablets én ga zelf aan de slag met mergel en maak gratis je eigen mergelsouvenir in het grottenatelier!

  • MergelRijk Zandtovenaar
  • MergelRijk Nachtwacht
  • MergelRijk Limburgs Landschap
  • MergelRijk Kids
  • MergelRijk Dino Adventure
  • MergelRijk Champignonkweek
  • MergelRijk

Spelenderwijs leren

Speciaal voor kinderen valt er ook een heleboel te beleven! De kinderen ontvangen een boekje met een speurtocht waardoor ze spelenderwijs de grot kunnen ontdekken. Geïnspireerd door de film van de zandtovenaar maken kinderen hun eigen zandtekening en in de fossielengroeve gaan de kinderen op zoek naar schelpen en haaientanden. Een van de hoogtepunten voor kinderen is de ondergrondse jungle van Dino Adventure! De speurtocht eindigt in het grottenatelier waar de kinderen aan de slag kunnen gaan met mergel en hun eigen mergelsouvenir kunnen maken.

LET OP: Tijdens de corona-periode kunnen tickets i.v.m. tijdslot enkel online gekocht worden, met korting. Voor alle actuele corona-informatie dient iedereen eerst onze website te bezoeken: www.mergelrijk.nl

Kassaprijzen:
Kinderen 0 t/m 3 jaar: gratis
Kinderen 4 t/m 17 jaar: € 11,50
Volwassenen v.a. 18 jaar: € 14,50
De online-tickets die via www.mergelrijk.nl gekocht worden zijn goedkoper.

Voor openingstijden, zie www.mergelrijk.nl.

Referenties over Mergelrijk

Bart (vijf sterren) schrijft:
“Superbeleving als je in Valkenburg bent! Zelfs als je denkt dat je de mergelgrotten al kent is dit toch een Must-See!!!”

Kirsten (vijf sterren) schrijft:
“Wat een vriendelijk personeel, een leuke activiteit met kinderen. Naast veel zien ook dingen doen. En dat in een grot, erg spannend!”

Anouk (vijf sterren) schrijft:
“Bijzondere manier om de geschiedenis te beleven op een hele bijzondere locatie. Prachtige mergelkunst gezien en nog nieuwe dingen geleerd ook. De volgende keer neem ik mijn dochter mee, zodat ze in de ‘mergelzandbak’ kan spelen en zelf iets moois uit mergel kan maken in de workshop.”