Mergelrijk - Vakantie in Limburg

MergelRijk

Daalhemerweg 31a
6301 BJ Valkenburg

T: +31(0)43-6013186
E: info@mergelrijk.nl

MergelRijk, Grot met Miniaturen, Mergel- en Zandsculpturen! MergelRijk is de leukste Grot van Valkenburg. In MergelRijk kunt u zelfstandig zonder gids rondwandelen om alles te ontdekken over Mergel en Grotten.

Ontdek waar en hoe Bokkenrijders samenkwamen, vleermuizen leven, grotchampignons gekweekt worden, fossielen worden opgegraven en blokbrekers de mergel uit de berg halen. MergelRijk neemt u ook mee terug naar de tijd van Mosasaurussen in de Krijtzee, naar een schuilkapel, een grotwoning en naar de geheime bergplaats voor nationale kunstschatten in tijden van oorlog.

  • Mergelrijk - Vakantie in Limburg
  • Mergelrijk - Vakantie in Limburg
  • Mergelrijk - Vakantie in Limburg
  • Mergelrijk - Vakantie in Limburg
  • Mergelrijk - Vakantie in Limburg

Een ander hoogtepunt is een levensgroot mergelbeeld van De Nachtwacht van Rembrandt. En dit is nog lang niet alles… Een bezoek aan MergelRijk duurt circa 1 tot 1,5 uur. Voor Kinderen is MergelRijk extra leuk omdat ze spelenderwijs kunnen leren door de vele doe-activiteiten: mergeltekenen, fossielen zoeken, mergelblokje bewerken, speurboekje, Electro-spel, films kijken van o.a. de mergeltovenaar, interactieve tablets en nog véél meer.

Vanaf voorjaar 2019 hebben wij een heus DINO adventure! Zie voor openingstijden zie http://www.mergelrijk.nl/bezoekersinformatie-mergelrijk-limburg/.

Referenties over Mergelrijk

Bart (vijf sterren) schrijft:
“Superbeleving als je in Valkenburg bent! Zelfs als je denkt dat je de mergelgrotten al kent is dit toch een Must-See!!!”

Kirsten (vijf sterren) schrijft:
“Wat een vriendelijk personeel, een leuke activiteit met kinderen. Naast veel zien ook dingen doen. En dat in een grot, erg spannend!”

Anouk (vijf sterren) schrijft:
“Bijzondere manier om de geschiedenis te beleven op een hele bijzondere locatie. Prachtige mergelkunst gezien en nog nieuwe dingen geleerd ook. De volgende keer neem ik mijn dochter mee, zodat ze in de ‘mergelzandbak’ kan spelen en zelf iets moois uit mergel kan maken in de workshop.”