Recht op Kunst: STIL. de Rondwandeling in Oud-Geleen

Theatrale wandeling door Hoge Fronten / Lieke Benders

Op de weekenden van 15,16, 22 en 23 september a.s. vindt er een bijzondere theatrale happening plaats in Oud-Geleen. In het kader van het themajaar: Recht op Kunst van De Domijnen, heeft theatermaakster Lieke Benders een bijzondere stadswandeling voor Oud-Geleen gecreëerd.

Oud-Geleen, bakermat van het hedendaagse Geleen, herbergt een aantal mooie verhalen die Lieke heeft verzameld bij haar inwoners en vertaald naar een hedendaags sprookje: “alleen liefde is mooier”. De wandeling is telkens om 13.00 en 15.00 uur en tickets zijn verkrijgbaar via www.dedomijnen.nl.

Hoge Fronten
Theatermaakster Lieke Benders onderzoekt met haar Hoge Fronten vier jaar lang het thema STIL. Wat doet stilte met een mens, wat leer je ervan of word je juist onrustig. De voorstellingen van Lieke nodigen het publiek letterlijk en figuurlijk uit om in beweging te komen. Op zoek te gaan naar universele gelijkenissen, dwars door alle geloven, overtuigingen en individuele waarden en waarheden heen. Oud-Geleen kent een rijke historie. Een verborgen parel in de Westelijke Mijnstreek met verhalen die het verdienen om verteld te worden. En dat doet Hoge Fronten op geheel eigenwijze.

Recht op Kunst: STIL. de Rondwandeling in Oud-Geleen

Recht op Kunst

In 2018 is het themajaar van De Domijnen: Recht op Kunst, als afgeleide van 775 jaar Stadsrechten Sittard. In het charter werden tal van rechten geregeld behalve het recht op toegang tot kunst voor iedereen. In 2018 organiseren de cultureel intendanten van De Domijnen: Serve Hermans en Michel Sluysmans een aantal activiteiten die in het teken staan van dit recht. Zo zal op 1 september een mozaïek onthuld worden dat door inwoners van de gemeente is geplakt, is er een kunstmanifestatie speciaal voor vluchtelingen én zingen de medewerkers van De Domijnen in een koor voor de inwoners van Sittard-Geleen.

Uniek
De theatrale rondwandeling wordt speciaal voor het themajaar van De Domijnen door Lieke Benders ontwikkeld en zal eenmalig worden opgevoerd. Per wandeling zijn max. 50 kaarten beschikbaar. Geïnteresseerden moeten er dus snel bij zijn.

Stil. De Rondwandeling door Hoge Fronten
zaterdag/zondag 15, 16, 22 en 23 september
telkens om 13.00 uur en 15.00 uur
centrum Oud-Geleen (nabij kerk)