Restaurants met een Michelinster in Limburg

De Michelinster is de onderscheiding voor restaurants met een goede tot zeer goede keuken en een correcte bediening in de befaamde Rode Gidsen van de bandenfabrikant Michelin. Slecht een zeer klein aantal restaurants krijgt in elke gids één, twee of drie sterren. Deze sterren gelden als belangrijke waardebepaling voor gastronomische kwaliteit van het betreffende restaurant. Naast de gids van concurrent GaultMillau wordt de gids in veel landen als autoriteit beschouwd op het gebied van lekker eten. Het symbool dat in de gids gebruikt wordt, wordt weliswaar een ster (in het Frans: étoile of macaron) genoemd, maar lijkt meer op een zesbladige bloem.

Restaurants met een Michelinster in Limburg - Vakantie in Limburg

Restaurant Aubergine

1 Michelinster in 2018 (sinds 2006)

Restaurant Aubergine - Steyl - Vakantie in Limburg

Maashoek 2A
5935 BJ Steyl

T: 077 – 326 0390

“Een ontdekking aan de oevers van de Maas”

In het fraaie kloosterdorpje Steyl, even ten zuiden van Venlo, ligt aan de oever van de Maas Restaurant Aubergine. hier kun je heerlijk Logeren & Dineren. Steyl ademt nog de rust uit die het plaatsje al zo lang kenmerkt.

Beluga Loves You

2 Michelinsterren in 2018

Beluga Loves You - Maastricht - Vakantie in Limburg

Plein 1992-12
6221 JP Maastricht

T: 043 -321 3364

Michelinsterren - Vakantie in Limburg

Enjoy high-level food in a pleasant and casual atmosphere. Find out how contradictions can merge. Don’t be afraid to stand out in the crowd. Be positive, dare to dream and focus on the future. We will give you love, joy and happiness. Let’s share and make new memories together

Bretelli

1 Michelinster in 2018

Bretelli - Weert - Vakantie in Limburg

Hoogstraat 8
6001 EV Weert

T: 0495 – 452 028

Restaurant Bretelli is gelegen in het stadshart van Weert. In dit sfeervolle restaurant van Jan en Patricia Marrees staan topgastronomie én een gezellige ongedwongen sfeer voorop. Bij Bretelli voel je je als gast thuis, waardoor je heerlijk ontspannen kunt genieten van de elegante keuken met mediterrane en internationale invloeden.

Brienen aan de Maas

1 Michelinster in 2018

Bretelli - Weert - Vakantie in Limburg

Grotestraat 11
5855 AK Well

T: 0478 – 501 967

René en Marja Brienen zijn sinds 2005 de eigenaar van Brienen aan de Maas. In de zomer kunt u buiten op het terras genieten van het adembenemende uitzicht op de Maas. Een ultieme locatie voor een onvergetelijke avond dineren.

Gastronomische gerechten

U kunt bij René en Marja kiezen uit verschillende voor-, tussen- en hoofdgerechten of uit een wisselend dagmenu. In beide gevallen zult u culinair aangenaam verrast worden.

Château Neercanne

1 Michelinster in 2018

Château Neercanne - Maastricht - Vakantie in limburg

Cannerweg 800
6213 ND Maastricht

T: 043 – 325 1359

Het à-la-carte-restaurant van Château Neercanne heeft een rijke culturele en culinaire traditie. Het in Maastricht en op de grens met België gelegen sterrenrestaurant biedt een adembenemend uitzicht over de historische baroktuinen en het Jekerdal. Bij mooi weer nodigt het terras uit tot buiten lunchen en dineren. Dit restaurant heeft een door Michelin toegekende Bib Gourmand. De mergelgrotten nodigen uit tot een aperitief en vormen een buitengewoon decor voor vergaderingen, feesten en wijnproeverijen.

Cucina del Mondo

1 Michelinster in 2018

Cucina del Mondo - Heerlen - Vakantie in Limburg

Laanderstraat 27
6411 VA Heerlen

T: 045 – 571 4241

Restaurant Cucina del Mondo, more than just food

Bij Cucina del Mondo kunt u genieten van kleine gerechtjes op speelse wijze geserveerd, daarnaast serveren wij enkele stoere hoofdgerechten waarin het hoofdproduct centraal staat. De gerechtjes worden met veel zorg en liefde samengesteld door de keukenbrigade onder leiding van Servais Tielman. Eten op top niveau voor ieder budget waarbij u zichzelf kan zijn. De bediening stelt u in staat om te beleven, te delen en te proeven van al deze betoverende gerechtjes en bijzondere wijnen.

Restaurant Da Vinci

1 Michelinster in 2018

Restaurant Da Vinci - Winkelen in Delfshaven

Maasbracht
Havenstraat 27

T: 0475 – 46 59 79

Da Vinci is al 24 jaar culinair en meesterlijk genieten. De gerechten van Margo Reuten, Meesterkok en de enige vrouwelijke chef in Nederland met een Michelinster, spelen hierin een centrale rol. Elk gerecht wordt op weergaloos mooi servies gepresenteerd waardoor zowel mond als oog worden gestreeld. Ook in de warm moderne inrichting van ons restaurant is de hand van Margo te zien. Kunst, flonkerend kristal en orchideeën verraden onze liefde voor klasse en kwaliteit.

De Leuf

1 Michelinster in 2018

Dalstraat 2
6367 JS Ubachsberg

T: 045 – 575 0226

Een familietraditie van culinaire innovatie & passie

Geniet bij Restaurant de Leuf van bijzondere gerechten, persoonlijke aandacht & warme gastvrijheid in de inspirerende omgeving van het Zuid-Limburgse Heuvelland.

ONE

1 Michelinster in 2018

Restaurant ONE - Vakantie in Limburg

ECI 17
6041 MA Roermond

T: 0475 – 600 262

ONE is gevestigd in een oude fabriek, een ware droom voor designers! Het ruwe karakter van een oud, historisch gebouw is nieuw leven ingeblazen met elegant tafellinnen, een zacht lichtspel(!) en designstoelen. Een met zorg samengestelde omgeving is het toneel voor de ‘New Dutch Cuisine’ van Chef Edwin Soumang. Begin de avond met een ‘signature’ cocktail van Bethany en laat je meevoeren op een reis over de wereld, met zorgvuldig samengestelde wijn spijs combinaties.

Tout à Fait

1 Michelinster in 2018

Sint Bernardusstraat 16
6211 HL Maastricht

T: 043 – 350 0405

Midden in het historische centrum van Maastricht, dichtbij het Onze-Lieve-Vrouweplein, is Tout à Fait sinds 1999 gevestigd. Voorin de zaak bevindt zich een enotheek waar tientallen wijnen per glas worden geserveerd. Een heerlijke plek voor een rustig aperitief, eventueel begeleid door een oester of een andere zeevrucht. Het restaurant daarachter bestaat uit twee sfeervolle niveau’s, waarvan één met zicht op de open keuken.

Valuas

1 Michelinster in 2018

Sint Urbanusweg 11
5914 CA Venlo

T: 077 – 354 1141

U merkt aan alles dat restaurant Valuas het visitekaartje van het bedrijf is. Stijlvol en eigentijds ingericht, warm en toegankelijk met veel privacy. Hier geniet u van de smaakvolle gerechten van Eric Swaghoven opgediend met veel aandacht voor de gast. Hier vinden ze het heerlijk om gasten te verwennen en dat ze veel plezier hebben in hun werk is te merken. Hier een lach, daar een kwinkslag en dat ziet u ook op uw bord terug, want op het Valuasbord schijnt altijd de zon. Eric omschrijft zijn kookstijl als modern Frans met internationale accenten en hij verwierf er in 2005 een Michelinster mee.