Week van de Amateurkunst Sittard-Geleen

Van 17 t/m 26 mei

In samenwerking met het Huis voor de Kunsten Limburg organiseert De Domijnen van 17 mei t/m 2 juni een expositie van de InBeeldPrijs 2019 in Ligne.

InBeeld is dé prijs voor de beeldende amateurkunst in Nederlands en Belgisch Limburg. Iedereen die in zijn ‘vrije tijd’ één of meerdere vakgebieden in de beeldende kunst beoefent, kon een kunstwerk inzenden rondom het thema ‘Sporen’. De expositie in Ligne toont het werk van deelnemers aan de InBeeldPrijs uit de Westelijke Mijnstreek.

Meer info:www.dedomijnen.nl

Young@Art is een educatief kunstproject voor basisscholen in de Westelijke Mijnstreek. Onder leiding van een kunstprofessional van De Domijnen hebben basisschoolleerlingen hun eigen kunstwerk gemaakt. Deze worden van 13 mei t/m 24 mei geëxposeerd op de scholen. Een jury bezoekt vervolgens alle deelnemende scholen en selecteert per school drie winnende kunstwerken die deelnemen aan de expositie Young@Art van 17 mei t/m 2 juni in Bibliotheek Ligne.

Week van de Amateurkunst Sittard-Geleen - Vakantie in Limburg

Kunst in de supermarkt
Van 18 t/m 26 mei vind je bij de Albert Heijn in Grevenbicht, de Albert Heijn aan de Brugstraat in Sittard en de PLUS Markt Vijgen in Winkelcentrum Zuidhof de mooiste schilderijen, beeldhouwwerken en foto’s. Zomaar, tussen de koekjes, verse groenten en de chips. Op zaterdag 18 mei geven de kunstenaars ook demonstraties in de supermarkten die omlijst worden met optredens van diverse muzikanten.

Dansdag Sittard-Geleen
Op 19 mei gaan in Schouwburg De Domijnen de voetjes van de vloer. In samenwerking met het Huis voor de Kunsten Limburg nemen individuele dansers en dansgroepen deel aan de Dansdag Sittard-Geleen. Er zijn workshops van gerenommeerde dansers en ‘s avonds treedt ieder met zijn eigen choreografie op in de grote zaal van Schouwburg De Domijnen tijdens een speciale danseditie van het Open Podium. Diverse dansstijlen komen aan bod.

Jeugdorkestenfestival
Op 26 mei zit er muziek in het Kasteelpark Born. Tussen 11.00 en 17.00 uur presenteren regionale jeugdorkesten zich van hun muzikaalste kant. Ook het Jong Nederlands Blazers Ensemble Zuid maakt zijn opwachting. Daarnaast zijn er leuke muzikale workshops voor kinderen en jongeren zoals een Latin Percussion workshop en een muziekworkshop onder leiding van rasmuzikant Mo’Jones.

Laatste nieuws

Ons laatste nieuws over Limburg

Villa Nieuw Ehrenstein geopend
ZOO van ZAND
Bijzonder Buggenumse Veld
Wandelen in Maastricht door Leo Platvoet
Boeken: Het geluk van Limburg door Marcia Luyten
Even­wich­tig sa­men­le­ven met de be­ver
Prepper Paradise in Bureau Europa
Gorilla Update: GaiaZOO