Beste terras van Limburg 2018 is Eetcafé Aon ’t Bat in Eijsden

Eetcafé Aon ’t Bat is door de jury en lezers van De Limburger tot winnaar uitgeroepen tot het beste terras van Limburg 2018. Op de tweede eindigde Buitengoed Slavante in Maastricht en voor de derde prijs tekende Bosbrasserie In de Sluis in Well. Eigenaar van Eetcafé Aon ’t Bat Roy Jacobs:“Een weergaloos mooi verjaardagscadeau en ‘de kroon op ons werk’. Precies op de dag dat ik zeven jaar geleden begon met Eetcafé Aon ’t Bat krijgen we dit prachtig verjaardagscadeau. Mijn personeel en ik zijn er totaal door overdonderd. Dit is de kroon op ons werk”.

Beste terras van Limburg 2018

Geschiedenis van Eetcafé Aon ’t Bat

Sinds 1905 is er al horeca bestemming op Bat 9. De familie Risac voerde onder de naam: ‘Hotel-café Du Transvaal’ de exploitatie. Het hotel met zijn 12 kamers was een vast overnachtingsadres voor commercanten en toeristen op doorreis naar Belgie en Frankrijk. Ook commiezen en marechaussees vonden er onderdak. Later werd het hotel overgenomen door de familie Besseling, welke het hotel en café meteen renoveerde. Steeds meer Eijsdenaren vonden hun weg naar het café en later ook naar het terras welk elke zomer werd opgezet in het weiland. In de weekenden werd het terras aan de Maas omgetoverd tot een dansvloer. Een orkestje zorgde voor de dansmuziek tussen de feestverlichting.

In 1969 werd het café-hotel verkocht aan de Maastrichtse restaurateur Ed Schooneveld, welke er restaurant Portofino van maakte. Het buitenterras was inmiddels bij het restaurant gevoegd en de hotelkamers waren omgedoopt tot 4 appartementen. Hierna heeft het restaurant verschillende uitbaters en namen gehad nl: Le Papillon, de Schollevaar en opnieuw Du Transvaal. Sinds 1 juni 2011 tot op heden is het overgegaan in Eetcafé Aon’t Bat.

Bron: Eetcafé Aon ’t Bat