Bonnefantenmuseum schaft kunstwerk Galgenfeld van Paloma Varga Weisz aan

Het Bonnefantenmuseum in Maastricht heeft het kunstwerk Galgenfeld van Paloma Varga Weisz gekocht. Het museum wijdt over ruim een jaar een grote expositie aan haar.

Galgenfeld, een installatie met twee gehangenen en nog een zittende figuur, bezorgde Varga Weisz haar doorbraak en is volgens het museum nog steeds een sleutelwerk en hoogtepunt in haar werk. ,,Galgenfeld vervult een onmisbare brugfunctie tussen de belangrijke deelcollecties middeleeuwse religieuze sculptuur en hedendaagse kunst van het Bonnefanten”, verklaart een woordvoerster de aanschaf, die werd mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds.

Bonnefantenmuseum schaft kunstwerk Galgenfeld van Paloma Varga Weisz aan

Over Varga Weisz

Paloma Varga Weisz (geboren 1966) behoort tot de weinige kunstenaars van haar generatie die het klassieke materiaal hout voor hun kunst gebruiken. Zij bewerkt het materiaal als een middeleeuwse beeldhouwer echter niet om met behulp van een klassieke canon een uiteindelijk didactisch georiënteerde ervaring van metafysica en transcendentie over te brengen maar om uitdrukking te geven aan een eigen artistieke fantasie. De kunstenares gebruikt overgeleverde en vertrouwde elementen om in een – ook artistiek – volledig nieuwe wereld eigen visioenen tot uitdrukking te brengen, visioenen met betrekking tot isolatie, pijn en de daaruit volgend volstrekt nieuwe levensconstellaties.

Bron en meer informatie: www.museumkurhaus.de