Glasblazerij Gerardo Cardinale - Vaals - Vakantie in Limburg

Glasblazerij Gerardo Cardinale

Tentstraat 2
6291 BH Vaals

T: 043 306 25 96
E: info@glasblazerij-gerardo.nl
W: www.glasblazerij-gerardo.nl

Glasblazerij Gerardo Cardinale

Midden in hartje Vaals vindt u een unicum in deze regio. Een glasblazerij die in de wijde omstreek bekend staat en ieder jaar weer mensen uit binnen- en buitenland trekt.

De ruim 300 vierkante meter aan oppervlak tellende winkel is een lust voor het glasliefhebbend oog. U vindt er producten die de meesterblazer met eigen hand maakt. Verder is er ook een ruim gesorteerde keus uit tal van bekende merken op glasgebied.

Van dinsdag tot en met zondag worden er ook demonstraties gegeven. In ’n demonstratie laat Gerardo Cardinale verschillende technieken zien. U ziet hoe hij als meesterblazer de producten met eigen hand vervaardigt. Zo kunt u als bezoeker de warmte voelen en kijken hoe uit een bolletje een zwaan of een vaas ontstaat. De kunstobjecten behoren, net als de gebruiksartikelen tot het steeds groeiende assortiment hetgeen de glasblazerij te bieden heeft.

Ook geweldig voor kinderen!

Kinderen, maar ook volwassenen kunnen er van alles leren over glasblazen. Hoe hard moet je bijvoorbeeld blazen om een bol te maken? Hoe vloeibaar is kristal? En hoe warm is de oven? Je ziet hoe Gerardo vloeibaar kristal  omtovert in een super prachtige schaal of een mooie zwaan.

Over Gerardo Cardinale

Na een lange periode van hard werken, mocht de uit Italie afkomstige Gerardo Cardinale zich meesterblazer noemen. Bovendien werd hij in 1995 uitgeroepen tot beste glasblazer van Europa. Deze titel draagt hij met trots.