Kasteeltuinen Arcen - Vakantie in Limburg

Kasteeltuinen Arcen

Lingsforterweg 26
5944 BE Arcen

T. 077-4736010
E. info@kasteeltuinen.nl
W: www.kasteeltuinen.nl

Kasteeltuinen Arcen: een park om lief te hebben

Kasteeltuinen Arcen, gelegen in het pittoreske dorpje Arcen in de prachtige Maasduinen van Noord-Limburg, is het mooiste bloemen- en plantenpark van Limburg. Laat uw zintuigen prikkelen, beleef de historie en ontdek de vele unieke tuinen die zijn aangelegd rondom een historische buitenplaats met een 17e eeuws kasteel. Een uniek dagje uit voor jong en oud!

Natuurlijk dagje uit
Ontdek de tuinen en natuurlijke pracht van de seizoenen. Tijdens een wandeling door het park kan genoten worden van geur en kleur in de tuinen en van de vele vijverpartijen en watervallen. Het barokke Rosarium is met meer dan 8.000 rozenstruiken een ware rozenpracht. De subtropische kas Casa Verde is beplant met o.a. vijgenbomen, palmen en cactussen. Slenterend door het Bamboebos en de Oosterse Watertuin waan je je in Zuidoost Azië. Of geniet van de kleinere gethematiseerde tuinen zoals de Italiaanse tuin en de Japanse tuin. Elke tuin biedt een nieuwe, groene ervaring! Maak uw dag uit compleet met een heerlijke lunch of kop koffie in een van de restaurants met prachtig uitzicht op de tuinen.

Ook voor kinderen is er volop plezier!

Kinderen gaan op ontdekkingstocht met de speurtocht. Ze ontdekken op een speelse manier alle bijzondere plekken met leuke weetjes over het kasteel en de tuinen. Bij de Bergtuin kunnen kinderen een balletje slaan op de avontuurlijke midgetgolfbaan of ze leven zich uit op het speelstrand met trekvlot. In de Aaiweide kunnen ze de dieren bezoeken en in de Casa Verde eten de koi-vissen uit de hand.

Altijd wat te beleven
Gedurende het seizoen vinden er met regelmaat extra activiteiten plaats in het park. Denk aan exposities, bloemenfestivals en veel meer. Kijk voor de agenda op www.kasteeltuinen.nl.

In het seizoen is Kasteeltuinen Arcen van 10.00 – 18.00 uur geopend. Bekijk de actuele openingstijden op www.kasteeltuinen.nl

Meer informatie: www.kasteeltuinen.nl