Marres presenteert: Marijn van Kreij: Nude in the Studio

Nog te zien tot en met 9 september 2018

Tot en met 9 september is de solotentoonstelling Nude in the Studio van kunstenaar Marijn van Kreij te zien in Marres. Van Kreij werkte de afgelopen jaren aan een serie tekeningen en schilderingen waarvoor Picasso’s interior landscapes steeds model stonden.

In Marres presenteert hij honderden tekeningen en gouaches, van monumentale werken op dik aquarelpapier tot losse series op schetspapier, reclamefolders of ander drukwerk. Hij combineert deze werken met provisorisch in elkaar geknutselde klankmobiles en een verzameling krukjes uit zijn atelier. In het historische huis Marres, met zijn intieme kamers en prachtige stadstuin, ontstaat als vanzelf de associatie met Picasso’s zomerse atelier aan de Middellandse Zee.

Marijn van Kreij: Nude in the Studio - Vakantie in Limburg

Van Kreij: ‘Ik maak het beeld leeg en tegelijkertijd vult het zich met nieuwe interpretaties.’ De kunstenaar is alleen in zijn atelier wanneer hij zich de beelden toe-eigent en eindeloos mogelijkheden tot variatie onderzoekt. Maar op zeker moment ontstaat de wens de ander er bij te betrekken. Het titelwerk van de tentoonstelling Nude in the Studio maakte hij samen met schoolkinderen uit het Japanse bergdorp Kamiyama.

U vindt Marres aan de Capucijnenstraat in Maastricht