Museum de Kantfabriek - Horst

Museum De Kantfabriek

Museum de Kantfabriek
Americaanseweg 8
5961 GP Horst

T: +31 (0)77 398 1650
E: info@museumdekantfabriek.nl
W: www.museumdekantfabriek.nl

Wanneer u het museum binnen komt, wandelt u letterlijk de geschiedenis in. U waant zich in de textielindustrie van de vorige eeuw. Ratelende machines in een monumentale fabriek die de sfeer van de jaren dertig ademt. Maar er is nog veel meer te beleven. We vertellen u er graag over.

Museum de Kantfabriek laat zien hoe textielnijverheid ooit de basis was voor de economische bloei in de regio Noord-Limburg. Op de arme grond werden voor de bemesting schapen gehouden. De wol werd gesponnen en in de winter tot doek geweven. Later verbouwden de boeren ook vlas dat ze zelf verwerkten tot linnen. Het aantal thuisweverijen was groot. Zo ontstond een kennisgebied voor textielnijverheid en textielindustrie waarvan we nog altijd de sporen terugvinden.

Unieke collectie oude en moderne textielkunst en nijverheid

Waar textielnijverheid zich ontwikkelde, ontstonden prachtige staaltjes van textielkunst. Museum de Kantfabriek beschikt over een bijzondere collectie oude en moderne objecten die u in vaste en wisselende tentoonstellingen kunt bekijken. Zo wisselen zien, horen, lezen en zelf doen elkaar af.

Wist u trouwens dat er zo’n 2000 vingerhoedjes staan te pronken in de vitrines?