Offgrid Gravel Series Limburg: unieke races met fiets over 100 kilometer onverharde wegen

Gravel series

Samen met Toma Cycles uit Kerkrade organiseert de Stichting Crossborder Cycling Limburg een uniek meerdaags GRAVEL-event in 2018. Drie unieke races over 100 kilometer onverharde wegen in de Limburgse grensstreek. Iedereen kan meedoen, recreatieve bikers, fun riders en ook voor de meer race minded bikers is er plaats.

Naast een sportief en competitief element staat fun, beleven en genieten voorop bij de GRAVEL SERIES. De naam zegt het al een rit over de vele gravel en onverharde paden in en net over de grens van Limburg. Met DE GRAVEL SERIES willen we een brede doelgroep (jeugd-funklasse-recreanten-prestatiegerichte rijders) de kans geven om op een kwalitatieve manier te genieten van deze up and coming sport, het “gravellen”. Een tweede doel van dit event is het om een brede groep fietsers (van jong tot en met oud) te laten genieten van de bijzonder fraaie natuur en landschappen in onze provincie.

Offgrid Gravel Series Limburg:

Data en locatie

Zondag 25 maart, zondag 13 mei en zaterdag 13 oktober zijn de data van de drie gravel races die onderdeel uitmaken van de OFFGRID GRAVEL SERIES LIMBURG 2018.

We hebben bewust gekozen voor drie wedstrijden/ tochten i.p.v. één grote op één en dezelfde datum. Door te kiezen voor drie data laten we aan de deelnemers de grote diversiteit van het landschap zien in zowat elk jaargetijde.

De start en finish van de races vindt plaats in Banholt in de gemeente Eijsden-Margraten, de ultieme gravel gemeente van Limburg.