Parkhof Swalmen - Swalmen - Vakantie in Limburg

Parkhof Swalmen

Jos en Margriet Hodselmans
Beeselseweg 6
6071 PM Swalmen

T: 0475-501193
E: parkhofswalmen@kpnmail.nl

Aan de Beeselseweg in Swalmen ligt onze tuin, Parkhof Swalmen. Parkhof Swalmen heeft een totale oppervlakte van 3.500 m2, compleet met Engelse rozenborders, vaste planten, een vijftal vijvers, een brug tussen twee heuvels en een rond gazon. We openen Parkhof Swalmen elke zomer voor publiek.

Toen we ons vrijstaand huis uit 1932 in 1987 kochten, hebben we gelijktijdig het huis gerestaureerd en de tuin opgeknapt. Achter het huis werden een tweetal vijvers aangelegd. Verder werden enkele terrassen aangelegd. De grote vijver vooraan is later voorzien van enkele spuitfiguren en een vlonder. Het terras bij het huis werd overdekt en het tweede terras werd omringd d.m.v. een pergola met klimmers.

De laatste uitbreiding

In 2001 deed zich de mogelijkheid voor om een flink stuk grond van de buren te kopen. Deze grond moest wat je noemt worden ontgonnen. Het was een wildernis van jewelste. Plannen werden gesmeed en tekeningen gemaakt. Een bevriende kennis werkte de tekeningen uit, waarop ik ze weer bijwerkte. Deze tuin heb ik helemaal zelf aangelegd in de vorm van een park compleet met Engelse rozen borders, vaste planten borders, een grote vijver, twee heuvels verbonden met een brug en een rond gazon. Toen we in 2002 nog een stukje grond konden bijkopen van de achterbuurman werd de nieuwe tuin gecompleteerd tot een totale oppervlakte van 3500 m2.

Jos en Margriet Hodselmans