SCHUNCK* - Heerlen - Vakntie in Limburg

SCHUNCK*

Bongerd 18
6411 JM Heerlen

T: +31 (0)45 – 577 22 00
E: info@schunck.nl
W: www.schunk.nl

SCHUNCK*, dat zo heet als eerbetoon aan de ondernemer die het Glaspaleis heeft laten bouwen, is een vernieuwende en bruisende plek voor iedereen. Met culturele en educatieve activiteiten voor jong én oud. SCHUNCK* is een begrip, met een prachtige geschiedenis, in een iconisch gebouw, ogend naar een inspirerende toekomst.

Tegenwoordig is het gebouw in gebruik als multidisciplinair cultureel instituut met een museum voor moderne en hedendaagse kunst, een centrum voor onderzoek en presentatie op het terrein van architectuur en stedenbouw, een muziekschool, een openbare bibliotheek, aangevuld met een restaurant en café.

Sinds 2003 is SCHUNCK* een presentatie- en educatie-instelling op het terrein van architectuur, beeldende kunst en film, maar ook op het terrein van literatuur, muziek en dans. Anderzijds is SCHUNCK* vanwege aanwezige collecties en de museale condities ook een volwaardig professioneel museum.

SCHUNCK* is een plek voor iedereen die graag leest, geniet van muziek of dans, die graag beeldende kunst tentoonstellingen bezoekt of geïnteresseerd is in architectuur en de wijze waarop onze omgeving is vormgegeven.