TEFAF Maastricht of ‘The European Fine Art Fair’

TEFAF Maastricht is de jaarlijks terugkerende en tien dagen durende kunst- en antiekbeurs in Maastricht.

TEFAF Maastricht begon ooit in 1975 als Pictura Fine Art Fair. Dit betrof een kunstbeurs met slechts 28 deelnemers in de inmiddels niet meer bestaande Eurohal, destijds te vinden in Maastricht op de Griend in de wijk Sint Maartenspoort.

Deelname aan TEFAF Maastricht is voorbehouden is niet aan een ieder voorbehouden, slecht aan gerenommeerde galeries en kunsthandelaren. Jaarlijks nemen zo’n 250 handelaren uit 20 landen deel. De organisatoren van de TEFAF proberen zicht te verzekeren van de kwaliteit, conditie en de echtheid van de geëxposeerde voorwerpen. Dit doen zij door alle werken te laten keuren door een team van zeker zo’n 170 experts, onderverdeeld in weer vele commissies. Daarbij is ook het Art Loss Register betrokken om roofkunst uit te sluiten. Deze procedure neemt drie dagen in beslag en gaat vooraf aan de beursopening.

TEFAF Maastricht

Opzet TEFAF Maastricht

De beurs in het MECC heeft een oppervlakte van ruim 35.000 m² en is onderverdeeld in wel negen secties te weten: oude kunst, moderne kunst, antiek, klassieke oudheden, manuscripten, werken op papier, design, TEFAF showcase (waarin nieuwe galeries de gelegenheid krijgen hun werk te tonen) en TEFAF businesspaviljoen.

MECC
Forum 100
6229 GV Maastricht