Filmhuis De Domijnen presenteert: Girl

Dé Cannes sensatie van dit jaar!

Landelijke première in Filmhuis De Domijnen!
Dé Cannes sensatie van dit jaar, Girl, gaat in Nederland in première op 1 november. Filmhuis De Domijnen in Sittard-Geleen mag hier gelijk in mee gaan en daar zijn we supertrots op. Voor wie niet zo lang kan wachten is er op dinsdag 23 oktober om 20.00 uur al een voorpremière.

Girl, dé must-see film van het najaar, is de hele maand november te zien in Filmhuis De Domijnen. Tijdens het Filmfestival van Cannes sleepte Girl verschillende prijzen in de wacht. Bij de wereldpremière tijdens het Filmfestival van Cannes werd de film beloond met een minutenlang durende staande ovatie.
Girl schetst het leven van de 15-jarige Lara, wier grootste droom is om carrière te maken als ballerina. Maar haar lichaam stribbelt tegen, want Lara is geboren als jongen. Echter, samen met haar vader en jonge broertje probeert ze de wereld te trotseren.
Debuterend regisseur Lukas Dhont werd bekroond met de prestigieuze Camera d’Or, de jonge hoofdrolspeler Victor Polster won de prijs voor de Beste Vertolking in Un Certain Regard.

Filmhuis De Domeinen

Lukas Dhont (schrijver/regisseur van Girl): Girl is ontstaan vanuit de behoefte om iets te vertellen over hoe we naar gender, vrouwelijkheid en mannelijkheid kijken. Maar nog meer vanuit een innerlijke strijd om een jonge heldin te tonen die haar eigen lichaam op het spel zet om te kunnen worden wie ze graag zou willen zijn. Iemand die ervoor kiest om op 15-jarige leeftijd uit de kast te komen, iets waar sommige anderen een heel léven over doen.

Hoofdrolspeler Victor Polster werd geboren in Brussel in 2002. Hij toonde al op erg jonge leeftijd interesse voor dramakunsten. Toen hij wat ouder werd besloot hij zich toe te leggen op klassieke dans en hij schreef zich in aan de Koninklijke Balletschool van Antwerpen. Nadat hij werd opgemerkt in een videoclip van Vegas, kreeg hij aanbiedingen van Ballet Vlaanderen, Dior en verschillende internationale dansgezelschappen. Met de rol van Lara in Girl maakt Victor zijn filmdebuut.