Secret Gardens

Internationaal film- en video-art festival – 20 t/m 28 oktober 2018

In oktober wordt de vierde editie van het jaarlijkse hedendaagse film- en video-art festival georganiseerd. Tijdens dit festival worden meesterwerkjes van een internationale selectie van videokunstenaars en filmmakers vertoond.

​De video’s zijn geselecteerd door Ana Frangovska, hoofd curator van de National Gallery van Macedonië en bekend van de Biennale van Venetië, videokunstenaar Nino Lomadze, afgestudeerd aan de Rietveld Academie en bekend van de internationale Imago Mundi Highlights collectie en Maureen Bachaus, artistiek directeur van Museum Romeinse Katakomben.

Secret Gardens - Vakantie in Limburg

Dit team van curatoren is ook verantwoordelijk voor het festivalthema ‘Secret Gardens’. Het gangenstelsel van Museum Romeinse Katakomben herbergt namelijk indrukwekkende fresco’s van tuinen, bloemen en taferelen uit de natuur. Het museum ontwikkelde daarom al eerder een themarondleiding waarbij je deze ‘geheime tuinen’ kunt bezoeken.

De deelnemende filmmakers en videokunstenaars werden uitgenodigd om hun hedendaagse visie op het thema ‘secret gardens’ te laten zien. De video’s worden geprojecteerd in de mystieke ondergrondse ruimtes van het museum.

De geselecteerde kunstenaars zijn:
(in alfabetische volgorde)
David Alræk, Katrine Patry en Lisa Colette Bysheim (Noorwegen)
Mattia Biondi (Italië)
Daniel Dressel & Lynne Kouassi (Duitsland/Zwitserland)
Giorgos Efthimiou (Griekenland)
Andre Goldberg (België)
Simone Hooymans (Nederland/Noorwegen)
Dan Hudson (Canada)
Martha Kicsiny (Groot-Brittannië)
Patricio Ballesteros Ledesma (Argentinië)
Eleonora Manca (Italië)
Carles Pàmies (Spanje)
Isabel Perez del Pulgar (Spanje/Frankrijk)
Protey Temen (Rusland)
Jürgen Trautwein (Germany/USA)
Pierre Villemin (Frankrijk)