Grenspark Kempen Broek - Vakantie in Limburg

Grenspark Kempen-Broek

Contact

Winterslagstraat 87B
3600 Genk

T +32 89 65 56 65
F + 32 89 65 56 78

Op de grens van beide Limburgen en Noord-Brabant ligt het GrensPark Kempen~Broek , een 25.000 ha groot gebied dat nat afwisselt met droog, open met gesloten, natuur met cultuur. Het strekt zich uit over de gemeenten Cranendonck, Weert, Nederweert, Bocholt, Bree, Kinrooi en Maaseik.

Het Kempen~Broek onthult een ware mozaïek van landschappen. Je vindt hier moerassen, beekvalleien, vennen, bossen, heide, hooilanden, weilanden, akkers en grootschalige landbouwgebieden. Kortom, voor elk wat wils met water als centrale thema. Op talloze manieren kan je het Kempen~Broek verkennen.

Je kan hier niet alleen wandelen maar ook fietsen, mountainbiken, paardrijden en mennen. Vele zeldzame planten- en diersoorten voelen zich hier thuis. Wist je dat er op weinig plaatsen in de Benelux zoveel soorten libellen voorkomen als in Kempen~Broek. Sinds enkele jaren is ook de bever teruggekeerd en met een beetje geluk krijg je zelfs het edelhert te zien.

Het park is begin jaren negentig tot stand gekomen. Er zijn diverse onthaalpunten waar informatiepanelen staan, wandelroutes beginnen en parkeergelegenheid en horeca aanwezig zijn. Ook is er een langeafstands-rondwandeling van 104 km uitgezet, die de meeste natuurgebieden van het park met elkaar verbindt. De kortere rondwandelingen zijn op een geüniformeerde wijze, met kleuren en figuren, bewegwijzerd doorheen het gehele park.

Het fietsroutenetwerk is eveneens in het gehele park aanwezig, terwijl in het Nederlandse deel ook het wandelroutenetwerk bestaat. Voorts zijn er mointainbikeroutes uitgezet en is ook het ruiter- en menroutenetwerk in het gehele park aanwezig.