Kunstdagen Wittem

Kunstdagen Wittem is een festival in de historische en monumentale Kloosterbibliotheek van Wittem, in het Limburgse Heuvelland. Eén van de mooiste kleine concertzalen van Nederland. Jaarlijks in de maand september zijn er concerten, literatuur, beeldende kunst, educatieve projecten, lezingen.

Kunstdagen Wittem

In de afgelopen 30 jaar hebben de Kunstdagen zich van uitsluitend Kamermuziek in het parochiehuis te Epen ontwikkeld naar een zeer gevarieerd programma-aanbod voor jong en oud in de kloosterbibliotheek te Wittem. Hoge nationale en internationale kwaliteit staan nog steeds voorop. Onder de vele musici die optraden vinden we namen als Emmy Verhey, Amsterdam Synfonietta, Gebroeders Jussen en het Matangi Quartett. Als schrijvers werden oa. Jan Terlouw, Bernlef, Brijs en Thomése ontvangen. Het festival heeft zijn bestaansrecht inmiddels bewezen en heeft zich een plaats veroverd als erkend podium. De koppeling met een beeldende kunstexpositie is nooit meer losgelaten.

Kunstdagen Wittem 2018

De 31ste editie staat in het teken van het thema Jong Talent en Regionale Sterren. Bekende regionale, Limburgse musici treden samen op met studenten of ander jong talent.Te noemen zijn Arno Piters (1e klarinettist KCO uit Eijsden-Margraten) met masterstudenten van het conservatorium, Theodora Geraets, voormalig 1ste violiste van het LSO met een jonge gitarist en harpiste en pianist Jeroen Riemsdijk (conservatorium Maastricht) met zijn oud student Kasper Schonewille, die inmiddels een eigen pianotrio heeft opgericht.