Luuj van Zitterd: Openingstentoonstelling Erfgoedcentrum De Domijnen

Portretten van markante Sittardenaren uit heden en verleden. Ontdek het verhaal van de gewone ‘Sittardenaar’ bij de openingstentoonstelling van het Erfgoedcentrum: Luuj van Zitterd. Amateurfotografen Ria Cox en Marion Willemsen maakten portretten van 18 markante Sittardenaren.

Het Erfgoedcentum is een plek waar erfgoed, archief en bezoekers samenkomen. Na de tentoonstelling Portrette van Gelaense luuj spelen nu de Luuj van Zitterd de hoofdrol. Het zijn gewone mensen die hier een speciale rol spelen (of speelden).

Ria Cox en Marion Willemsen legden de levensverhalen fotografisch vast. Een rijke bron voor de korte biografieën is het audioarchief van Vereniging Sittards Verleden. De levensverhalen – zowel in het Nederlands als in het Zitterds – vormen samen met een aantal persoonlijke objecten de basis voor deze tentoonstelling. Ook buiten het Erfgoedcentrum vind je diverse luuj van Zitterd. Zij worden in de schijnwerpers gezet samen met de Meiden van Sittard, het collectief van vrouwelijke ondernemers in de binnenstad van Sittard. De Meiden van Sittard zijn in de historie van de familiezaak of het bedrijfspand gedoken. Kom hun unieke verhalen bekijken in de diverse panden van de ondernemers.

Openingstentoonstelling Erfgoedcentrum De Domijnen

Maak je (groeps)bezoek aan het Erfgoedcentrum nog rijker en neem deel aan rondleidingen, lezingen en activiteiten. Check de actuele agenda via www.dedomijnen.nl of neem contact op via erfgoedcentrum@dedomijnen.nl.

Het Erfgoedcentrum is dagelijks (behalve op maandag) geopend van 11.00 tot 17.00. De foto-expositie Luuj van Zitterd is te bezoeken van 2 september 2018 t/m 13 januari 2019. Kijk voor meer informatie op: www.dedomijnen.nl/tentoonstellingen of op Facebook – meidenvansittard.