De top 25 beste musea van Limburg

De top 20 beste musea van Limburg

De top 25 beste musea van Limburg

Volgens Tripadvisor zijn op dit moment, december 2017, de beste musea van Limburg. De beoordeling vindt plaats door de bezoekers van deze website.

De top 25 beste musea van Limburg


De top 20 beste musea van Limburg1. Onze Lieve Vrouwebasiliek in Maastricht

Deze basiliek is een rijksmonument en behoort tot de in 1990 door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed opgestelde lijst Top 100.


2. Bonnefantenmuseum in Maastricht

Het Bonnefantenmuseum is vooral bekend vanwege de collecties middeleeuwse beeldhouwkunst, Zuid-Nederlandse schilderkunst en hedendaagse kunst.


3. Museum Romeinse Katakomben in Valkenburg

Een bezoek aan Museum Romeinse Katakomben is een onvergetelijke belevenis. Dwalend door de onderaardse gangen neemt de gids je mee naar lang vervlogen tijden, naar het Rome uit het vroege Christendom van de derde en vierde eeuw.


4. Limburgs Museum in Venlo

Het verhaal van de mens in Limburg staat centraal en wordt daarin ondersteund door de collectie. Het museum heeft een uitgebreide archeologische collectie, waarvan de oudste stukken stammen uit het Neolithicum.


5. Discovery Center Continium in Kerkrade

Het museum is gewijd aan de ontwikkelingen van wetenschap en techniek in verleden, heden en toekomst. Bezoekers kunnen zelf ontdekken wat wetenschap en techniek voor hun dagelijks leven betekenen.


6. Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij (ZLSM) in Simpelveld

De oorsprong van de Miljoenenlijn wordt gevormd door de eigenlijke Spoorlijn Schaesberg – Simpelveld, een aftakking van de Spoorlijn Sittard – Herzogenrath (Dld), waarvan de aanleg begon in 1925 ten behoeve van het kolenvervoer van de steenkoolmijnen.


7. Oorlogsmuseum Eyewitness in Beek

Met een gedurfd en eigentijds concept laten we de bezoeker van Eyewitness ooggetuige zijn van de Europese geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. In 13 diorama’s worden met 150 levensechte mannequins en originele attributen verschillende oorlogsscènes uitgebeeld.


8. Museum aan het Vrijthof in Maastricht

Het museum is ontstaan uit de kunstcollectie van het echtpaar Wagner-de Wit, dat in 1954 hun verzameling naliet om te beheren voor volgende generaties.


9. Natuurhistorisch Museum in Maastricht

Het Natuurhistorisch Museum Maastricht (NHM) is gevestigd in het voormalige Grauwzustersklooster aan het De Bosquetplein in de wijk Jekerkwartier in het centrum van Maastricht. Het NHM is vooral bekend vanwege de voor Nederland unieke collectie Krijtfossielen, waaronder diverse Mosasaurussen, Prognathodons en Hadrosaurussen.


10. Thermenmuseum in Heerlen

In het Thermenmuseum in Heerlen vindt u de indrukwekkende restanten van een Romeins badhuis, de thermen.


11. Eynderhoof Limburgs Openluchtmuseum in Nederweert

Openluchtmuseum Eynderhoof is een mooi en levendig Peeldorp waar je na het passeren van de ijzeren poort meteen terug gaat in de tijd van rond 1900.


12. Cuypershuis in Roermond

Het Cuypershuis is hét museum over de Roermondse architect / ontwerper Pierre Cuypers (1827-1921). Het museumgebouw is deel van de collectie.


13. Museumkelder Derlon in Maastricht


14. Missiemuseum Steyl in Steyl


15. Maastricht


16. Museum De Locht in Melderslo


17. Kasteel De Keverberg in Kessel


18. Stoomtrein Katwijk Leiden in Valkenburg


19. Keramiekcentrum Tiendschuur in Tegelen


20. Nederlands Mijnmuseum in Heerlen


21. Museum van wasrol tot DVD in Venlo


22. Museum De Kantfabriek in Horst


23. Museum Land van Valkenburg in Valkenburg


24. Gemeentemuseum ‘Het Land Van Thorn’ in Thorn


25. Museum van Bommel van Dam in Venlo