De Vondst biedt be­zoe­kers span­nen­de Da Vin­ci Code-er­va­ring

De Vondst in Heerlen, het centrum voor archeologie in Limburg, lanceert vandaag haar eerste Escape Game ooit: ‘Schat van het Verleden’. Het spel combineert de tijdsdruk, spanning en het puzzelen van escape rooms met een origineel archeologisch verhaal.

Uniek is dat De Vondst een open en publieke ruimte is, waardoor deelnemers een echte ‘Da Vinci Code-ervaring’ krijgen. Ze ontrafelen clues die andere bezoekers niet kunnen zien en gaan zo op zoek naar de schat die lang geleden door het geheim genootschap Custos is verborgen.

Madelon Demeijer, Coördinator De Vondst: “Het spel is gebaseerd op de razend populaire escape rooms. Bijzonder is dat ‘Schat van het verleden’ zich in de open publieke ruimte afspeelt. Deelnemers ervaren zo wel de spanning en tijdsdruk van het ontrafelen van verborgen aanwijzingen en oplossen van puzzels, maar zitten niet in een afgesloten ruimte. Op die manier wordt het een echte ‘Da Vinci Code-ervaring’. Uiteraard hebben we gekozen voor een archeologisch verhaal, waarin de deelnemers op zoek gaan naar een schat die is achtergelaten door een mysterieus geheim genootschap.” Via www.deschatvanhetverleden.nl is de escape game te boeken.

De Vondst biedt be­zoe­kers span­nen­de Da Vin­ci Code-er­va­ring

De Schat van het Verleden wordt gespeeld in de Vondst, het publiekscentrum voor de archeologie van Limburg. In dit gebouw zitten tevens Restaura, Historisch Goud en het Provinciaal Archeologisch Depot.

De Vondst is te vinden op Raadhuisplein 20 (6411HK) te Heerlen. Parkeren kan bij Q-Park Raadhuisplein. De locatie is loopbaar vanaf station Heerlen.

E: info@deschatvanhetverleden.nl
T: 00 31 6 43 26 99 23

Laatste nieuws

Ons laatste nieuws over Limburg

Kasteeltuinen Arcen: Expositie William Sweetlove - Vakantie in Limburg
ToverTruck: Happen en stappen: lekker de natuur in!
DRAPO: Limburgse vlaggen- en vaandelcultuur
Ruim 200 soorten planten en dieren voor het eerst gespot in Limburg in 2020
Castle of Light - Kasteel Limbricht
De Topstukken in Museum de Domeinen
Forse investering in natuurherstelprojecten
De Beekdaelenroute