GaiaZOO: ZOO van ZAND

19 april 2022 – 25 mei 2022

Zandsculpturenfestival vanaf het voorjaar van 2022 te zien in GaiaZOO!

ZOO van ZAND leeuw

Gaia is de godin van de aarde en die aarde bestaat voor een groot deel uit zand. Zand is overal: het vormt duinen, stranden en woestijnen en is een bouwsteen voor dier en mens.

LIMBURGS ZAND

Er zijn veel soorten zand: los zand glipt door de vingers, maar met het juiste zand kun je kastelen bouwen. En precies zo’n zand zit in de bodem van Zuid-Limburg. Daarom hebben we zandkunstenaars gevraagd om met ‘ons zand’ sculpturen van hun favoriete dieren te creëren, verdeeld over de vier gebieden van GaiaZOO: Taiga, Limburg, Rainforest en Savanna.

In deze time-lapsvideo laten we je zien hoe zand carver Roger Geraedts in 2020 aan de slag ging met het prototype van ZOO van ZAND en zijn kunstwerk tot leven bracht!

Bekijk het hier…

19 april – 25 mei → ZOO van ZAND

De aftrap van zandsculpturenfestival ZOO van ZAND. In de meivakantie 2022 volg je de zandcarvers in hun reis naar het eindresultaat, gebaseerd op hun ontwerp. Alle beelden zullen eind mei klaar zijn. ZOO magisch!

Met een GaiaZOO abonnement volg je het hele proces van A tot Z(and)!

Nagenieten t/m de herfstvakantie!

Dankzij een speciale vernislaag, is een zandsculptuur bestand tegen weer en wind. De kunstwerken zijn daarom tot het najaar in de ZOO te bewonderen.

GaiaZOO
Gaiaboulevard 1
6460 AB Kerkrade (NL)

Laatste nieuws

Ons laatste nieuws over Limburg

Villa Nieuw Ehrenstein geopend
ZOO van ZAND
Bijzonder Buggenumse Veld
Wandelen in Maastricht door Leo Platvoet
Boeken: Het geluk van Limburg door Marcia Luyten
Even­wich­tig sa­men­le­ven met de be­ver
Prepper Paradise in Bureau Europa
Gorilla Update: GaiaZOO