Eerste wilde wasbeertje gevangen in Limburg

Bron: Hart van Nederland, Eerste wilde wasbeertje gevangen in Limburg, 18 oktober 2019

Het eerste wild levende wasbeertje is vrijdagochtend gevangen in de buurt van Sittard. De vangkooi waarin het beestje gevangen werd, was speciaal voor dat doel geplaatst door de Zoogdiervereniging. Op dit moment zit de wasbeer veilig bij Stichting AAP in Almere.

Provincie Limburg wilde eerder nog de wasberen afschieten. Stichting AAP besloot hierop een petitie te starten en bood aan de dieren op te vangen, dit initiatief kon op grote steun van het publiek rekenen. ”Wij zijn erg blij dat begonnen is met het vangen van de wasberen. Al maanden hielden wij opvangcapaciteit achter de hand voor het geval er wasberen naar AAP zouden komen.”, aldus David van Gennep, directeur van Stichting AAP.

Eerste wilde wasbeertje gevangen in Limburg

Onbedoeld gevangen

AAP heeft met de provincie Limburg afgesproken dat de gevangen wasberen met ingang van 1 oktober naar AAP worden gebracht. Het wasbeertje dat vrijdag werd gevangen, zit op dit moment niet alleen in de opvang. De afgelopen weken kwamen er al drie dieren via een andere route bij de stichting binnen. Zij waren onbedoeld gevangen door Waterschap Limburg.

De wasberen gaan eerst minimaal vier weken in quarantaine in Almere. Hier worden ze gecheckt op infecties, ontwormd en gevaccineerd. Na deze periode gaan de dieren naar de zoogdierenafdeling van AAP. Van Gennep: ”Hier worden de dieren zoveel mogelijk groepsgewijs samengevoegd. Daarna gaan ze als groep naar een van onze herplaatspartners, waar ze de rest van hun leven goed verzorgd zullen worden. In eerste instantie gaan we uit van zo’n 50 wasberen.”

Laatste nieuws

Ons laatste nieuws over Limburg

Kasteeltuinen Arcen: Expositie William Sweetlove - Vakantie in Limburg
ToverTruck: Happen en stappen: lekker de natuur in!
DRAPO: Limburgse vlaggen- en vaandelcultuur
Ruim 200 soorten planten en dieren voor het eerst gespot in Limburg in 2020
Castle of Light - Kasteel Limbricht
De Topstukken in Museum de Domeinen
Forse investering in natuurherstelprojecten
De Beekdaelenroute