Kasteeltuinen Arcen: Expositie William Sweetlove

21 april t/m 7 november 2021

In de Water- en Beeldentuin exposeert Kasteeltuinen Arcen het hele seizoen bijzondere werken van de beeldend kunstenaar William Sweetlove. Sweetlove, geboren in Oostende, is een schilder, beeldhouwer en assemblagist die pop-art kunstwerken maakt met een duidelijk sociaal kritisch karakter.

Hij noemt zichzelf de meest geplagieerde kunstenaar van Europa die te herkennen is aan de reusachtige rode poedel en een leger boomkikkers die getooid met plastic flessen op hun rug ten strijde trekken tegen de klimaatverandering. Het veranderende klimaat en hoe de natuur hiermee omgaat is een belangrijk thema in zijn kunst.

Kasteeltuinen Arcen: Expositie William Sweetlove - Vakantie in Limburg

Sweetlove brengt zijn symbolische boodschap naar Kasteeltuinen Arcen. Zijn beelden zijn vervaardigd uit synthetische stoffen zoals plastic, polyester en polyurethaan; de fossielen van onze tijd. Deze bestaan uit aardolie en zijn daardoor niet vergankelijk maar wel volledig te recyclen.

Zijn gekloonde dieren en groenten hebben laarzen of schoenen aan om hen te beschermen tegen het warme aardoppervlak en een rugzak met reservevoeding. Vele beelden dragen ook een petfles op de rug als symbool voor het tekort aan drinkbaar water dat ons in de toekomst te wachten staat. Met zijn werken wil hij belangrijke maatschappelijke problemen zoals massaconsumptie, global warming, de plastic soep en het verdwijnen van flora en fauna in de kijker zetten en de discussie aanwakkeren.

“Een wereld zonder plastiek is ondenkbaar. Maar ‘plastiek’ zelf is het probleem niet. Het is aan ons om er verantwoordelijk mee om te gaan”.

Deze expositie wordt mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Expositie William Sweetlove
21 april t/m 07 november 2021
Locatie: Water- en Beeldentuin – Kasteeltuinen Arcen
Tijdstip:10.00 – 18.00 uur
Website: www.kasteeltuinen.nl

Laatste nieuws

Ons laatste nieuws over Limburg

SCHUNCK: Zhu en Nobel, 8 augustus 2021 t/m 10 juli 2022 - Vakantie in Limburg
Toeristen weten Limburg te vinden tijdens coronapandemie
Kasteeltuinen Arcen: Expositie William Sweetlove - Vakantie in Limburg
ToverTruck: Happen en stappen: lekker de natuur in!
DRAPO: Limburgse vlaggen- en vaandelcultuur
Ruim 200 soorten planten en dieren voor het eerst gespot in Limburg in 2020
Castle of Light - Kasteel Limbricht