Lammertocht – Margraten

Zondag 17 maart 2019

Op zondag 17 maart 2019 organiseren de Wandel Vrienden Termaar uit Margraten (Stg. WVT’93) hun 27e Lammertocht.

Voor het grootste gedeelte is de route uitgezet in het natuurreservaat het Gerendal en het schitterende Geuldal. Bezienswaardigheden die men afhankelijk van de te lopen route, onderweg tegenkomt zijn: typisch voor deze streek, huizen en boerderijen opgetrokken uit mergel, meerdere kapelletjes en natuurlijk de snelst stromende rivier van Nederland, de Geul. De wandeling voert de deelnemers door het St. Jansbosch, de Biebosch, over de Cauberg en langs het Polferbos, de Sousberg en de Keutenberg.

Lammertocht - Margraten: zondag 17 maart 2019 - Vakantie in Limburg

En in maart wandelen houdt tevens in dat de vergezichten extra weids zijn door het ontbreken van heiige lucht. De verwachting is dat de natuur óók dit jaar de organisatie niet in de steek laat, zodat de deelnemers aan de tocht kunnen genieten van de ontluikende begroeiing.

Schaapskooi-in-Gerendal

In de centraal in het Gerendal gelegen schaapskooi (één van de rustplaatsen), is het weer lammertijd en met een beetje geluk kan de wandelaar live de geboorte van een lammetje aanschouwen.

WVT’93 staat, zoals u van ons gewend bent, garant voor uitstekend uitgezette routes en prima verzorgde rustposten alwaar men tegen wandelvriendelijke prijzen voorzien wordt van een hapje en een drankje. Tevens zijn er in de rustposten goede sanitaire voorzieningen aanwezig.

De te lopen afstanden zijn 8 – 12 – 15 – 22 en 30 km. Bij de tocht van 8 km is zoals vanouds, rekening gehouden met gezinnen met kleine kinderen. Op dit traject komt men ook uit de voeten met (stevige) wandelwagens.

Inschrijven:
Café ’t Flaterke (Sprinkstraat 59 te Margraten)
van 7.00 tot 14.00 uur.
(De inschrijving voor de langere afstanden (22 en 30 km) sluit om 12.00 uur.)

Nadere inlichtingen kunt u verkrijgen bij dhr. Huub Broex (045 549 19 32). Uiteraard is er een IVV-stempel aanwezig. WVT’93 hoopt u te mogen begroeten en wenst u een plezierige en sportieve wandeling toe.

Laatste nieuws

Ons laatste nieuws over Limburg

De Beekdaelenroute
Veilig mountainbiken in Zuid-Limburg
Nieuwe toeristische folder Eropuit in Kerkrade
Limburg Festival 2020 wordt corona-editie
Roermondjes, full of stories
Museum de Kantfabriek - Horst
Bureau Europa presenteert: Jo Coenen, 40 jaar werken in Europa
Bureau Europa