Liberation Concert

Zondag 20 september 2020

Philharmonie Zuidnederland speelt op zondag 20 september twee keer, steeds voor 700 mensen die vooraf moeten reserveren. De eerste uitvoering is om 12:00 uur, de tweede om 15:00 uur.

Op de Amerikaanse Begraafplaats in Margraten klinkt sinds 2006 jaarlijks een muzikaal eerbetoon. Een klassiek concert dat past bij de unieke locatie. Samen herdenken we de gesneuvelde soldaten die in de Tweede Wereldoorlog hun leven gaven voor de bevrijding van ons land. En we vieren de bevrijding van Nederland die in september 1944 vanuit Zuid-Limburg begon.

Liberation Concert zondag 20 september 2020

Thema

Het thema van het 15e Liberation Concert is “Strijd”. Met diepzinnige, heldhaftige, verstilde en opzwepende muziek belicht het Liberation Concert allerlei aspecten van de strijd op leven en dood. Philharmonie Zuidnederland zal onder leiding van dirigent Arjan Tien en soliste Lei Wang het Liberation concert van dit jaar gestalte geven. Hierbij zullen de volgende stukken ten gehore worden gebracht: Adagio ma non Troppo uit Kwartet nr 14 van Ludwig van Beethoven, The Unanswered Question van Ives, The Lark Ascending van Vaughan Williams en Symfonie nr 44 ‘Trauer’ van Joseph Haydn.

Concert

Het eerste concert start op 20 september om 12.00u en het tweede om 15.00u. Vanwege Corona dienen dit jaar alle bezoekers vooraf een stoel te reserveren. Zonder reservering kunt u helaas het concert niet bezoeken. Daarnaast zullen ook andere maatregelen van kracht zijn zoals bepaalde looproutes en of andere restricties. Alles wordt samen met de ABMC in het werk gesteld om de veiligheid van alle bezoekers te waarborgen. Tijdens het concert is de begraafplaats gewoon open voor regulier bezoek. Registreren voor het concert kan vanaf 20 augustus via de website van de stichting, www.liberationconcert.nl. Hier treft u ook alle actuele informatie over het concert aan.

ADRES Amerikaanse Begraafplaats 1 6269 NA Margraten

MET DE AUTO Komende vanaf de A79 of Maastricht. A79 afslag Cadier en Keer/Vaals. Volg N278 via Cadier en Keer richting Margraten/Vaals. N278 blijven volgen tot aan de Amerikaans Begraafplaats. Op de begraafplaats is voldoende parkeergelegenheid.

Komende vanaf de A76 of Parkstad. A76 afslag 7 (Vaals/Simpelveld). Volg de N281 richting Vaals tot de N278. N278 richting Maastricht via Nijswiller en Gulpen tot in Margraten. Rijksweg richting Cadier en Keer/Maastricht blijven volgen tot aan de Amerikaanse Begraafplaats.

MET HET OPENBAAR VERVOER Lijn 350 richting Aachen Hauptbahnhof of Maastricht, uitstappen bij de halte ‘Amerikaanse Begraafplaats’. www.92920v.nl.

MET DE FIETS De Amerikaanse begraafplaats is met de fiets goed bereikbaar. U kunt het fietspad nemen langs de N278 Maastricht -Vaals. Bij de begraafplaats is een fietsenstalling aanwezig.

Laatste nieuws

Ons laatste nieuws over Limburg

Villa Nieuw Ehrenstein geopend
ZOO van ZAND
Bijzonder Buggenumse Veld
Wandelen in Maastricht door Leo Platvoet
Boeken: Het geluk van Limburg door Marcia Luyten
Even­wich­tig sa­men­le­ven met de be­ver
Prepper Paradise in Bureau Europa
Gorilla Update: GaiaZOO