Manufacta III Ceramica, de tentoonstelling over ambacht en feest in De Domijnen

Tot en met 30 juni 2019

De expositie loopt tot en met 30 juni en is van dinsdag tot en met zondag te bezoeken tussen 11:00 en 17:00.

Manufacta III Ceramica
In de tentoonstellingsreeks Manufacta staan vakwerk en ambacht centraal. Manufacta III Ceramica gaat uit van twee verhaallijnen. De ene lijn beschrijft de vorm: het ambacht en vakmanschap. De andere lijn vertelt over de inhoud van de werken: het gedenken en feestvieren. De keramisten van de Keramiek Kring Limburg laten een grote verscheidenheid in vorm, techniek en stookwijze zien, zowel in toegepast (gebruikskeramiek) als vrij werk.

Voor iedereen
De Domijnen is de culturele instelling in Sittard-Geleen die verbindt. De expositie laat bezoekers kennismaken met kunstenaars uit de regio. Manufacta III Ceramica is leuk voor jong én oud. Een gedeelte van de expositieruimte is omgebouwd tot doe-hoek. Hier kunnen bezoekers aan de slag gaan met klei of kunnen zij een eigen gedenkbord maken. Ook ontzettend leuk voor de kleintjes!

Manufacta III Ceramica, de tentoonstelling over ambacht en feest in De Domijnen

Programma
Erfgoedcentrum De Domijnen heeft bij deze tentoonstelling een rijkelijk randprogramma aansluitend op zon- en feestdagen georganiseerd. Met (familie)rondleidingen op hemelvaart (30 mei), Nationale Opa en Oma-dag (4 juni), tweede Pinksterdag (10 juni) en een afsluitende rondleiding (30 juni). Alle rondleidingen starten om 14:00. Ook staat er tijdens het Suikerfeest (5 juni) een familieworkshop keramiek op het programma en op Vaderdag (16 juni) staan er maar liefst 4 familie workshops 3D-keramiek printen op de planning (vanaf 11:00 tot 14:00). Gelieve je aan te melden, want vol = vol.

Het Erfgoedcentrum is dagelijks (behalve op maandag) geopend van 11.00 tot 17.00. De expositie Manufacta III Ceramica is te bezoeken t/m 30 juni 2019. Kijk voor meer informatie op: www.dedomijnen.nl

Laatste nieuws

Ons laatste nieuws over Limburg

Villa Nieuw Ehrenstein geopend
ZOO van ZAND
Bijzonder Buggenumse Veld
Wandelen in Maastricht door Leo Platvoet
Boeken: Het geluk van Limburg door Marcia Luyten
Even­wich­tig sa­men­le­ven met de be­ver
Prepper Paradise in Bureau Europa
Gorilla Update: GaiaZOO