Miljoen bomenplan werkt als olievlek

Het plan van de Provincie om ruim een miljoen extra bomen te planten – voor elke Limburger één – heeft de werking van een olievlek. Er is veel animo voor. Dat bleek gisteravond in Weert waar deputé Hubert Mackus sprak met ruim honderd burgers, ondernemers, boseigenaren, rentmeesters, wethouders en ambtenaren van gemeenten over het realiseren van dit plan.

Zo ziet Staatsbosbeheer het plan van de Provincie eerder als een hefboom omdat vermoedelijk veel meer dan de beoogde 1 miljoen bomen de grond in gaan de komende jaren. Grote terreinbeheerders in Limburg gaan alleen al honderdduizenden extra bomen planten.
Wethouder Geert Gabriëls van Weert deelde mee dat in zijn gemeente de komende jaren 200.000 extra bomen worden geplant. Weert werd eerder al uitgeroepen tot de groenste stad van Nederland.

De gemeente Eijsden-Margraten wil het groen van het buitengebied door het provinciaal initiatief verbinden met nieuw groen in de dorpskernen. Maastricht plant meer bomen in voor en achtertuinen van huizen in de stad en gaat ook schoolpleinen in de gemeente vergroenen.

‘Het leukste is, niemand is er op tegen is,’ reageerde deputé Mackus na afloop. ‘Dat is bijvoorbeeld bij de aanleg van een provinciale weg wel eens anders. Maar het Miljoenbomenplan leeft ontzettend, het is simpel uit te voeren en het is doeltreffend.’

Laatste nieuws

Ons laatste nieuws over Limburg

Museum de Kantfabriek - Horst
Bureau Europa presenteert: Jo Coenen, 40 jaar werken in Europa
Bureau Europa
Bonnefantenmuseum: Beating around the bush #6: Scenes from the Anthropocene
De Domijnen: Scherven brengen geluk - Romeinse schatten uit de Geleenbeek
Liberation Concert zondag 20 september 2020
Toeristen weten Limburg weer te vinden
Tekens van vrijheid: Van oorlogsdocumentaire tot Armando