Op vakantie naar Limburg of toch het buitenland

Limburg is een prachtige provincie om vakantie te vieren. De vriendelijke mensen, mooie natuur en gezellige steden maken het tot een perfecte vakantiebestemming. Toch kunnen wij ons ook voorstellen dat je een keer naar het buitenland op vakantie wilt. We gaan de voordelen van een vakantie Limburg en een vakantie naar een Europese bestemming voor je op een rij zetten.

Reistijd

Misschien wel het grootste verschil is de reistijd. Dit hangt er natuurlijk vanaf waar je woont, maar Limburg ligt in het zuiden van Nederland waardoor je nooit langer dan 3,5 uur onderweg bent naar je vakantiebestemming in de zuidelijke provincie. Als je in Limburg op vakantie bent is een uitstapje naar België of het westen van Duitsland ook zeer goed te bereiken.

Denk maar aan steden zoals Düsseldorf, Mönchengladbach, Luik, Genk of Hasselt. Zo kun je de vakantie in Nederland toch een beetje internationaal maken.

Kies je voor een vakantie in het buitenland, dan ben je met de auto toch wel vaak minimaal 5 uur onderweg, bijvoorbeeld van Utrecht naar Parijs toe. Als je wat verder weg gaat, is het praktischer en sneller om te kiezen voor het vliegtuig.

De tijd in de lucht is vaak een stuk korter dan de autorit naar Limburg, echter moet je natuurlijk wel uren van tevoren op het vliegveld aanwezig zijn waardoor je toch meer tijd kwijt bent. Een vlucht van Maastricht naar Kreta in Griekenland bijvoorbeeld duurt ongeveer 3,5 uur.

Indrukwekkende steden

Europa kent veel prachtige steden, maar Limburg doet daar zeker niet onder aan! De bekendste stad en tevens hoofdstad van Limburg is Maastricht, in het zuidelijke puntje van de provincie.

Zoals de naam al doet vermoeden, ligt deze stad aan de rivier de Maas en zijn er veel historische bezienswaardigheden te bekijken en een hele gezellige binnenstad. Andere mooie steden zijn Venlo en Venray in Noord-Limburg, Weert en Roermond in Midden-Limburg en Sittard en Heerlen in

Zuid-Limburg

De Europese steden die te bereiken zijn vanaf Maastricht Airport bevinden zich vooral in Griekenland en Spanje, maar ook enkele andere bestemmingen zoals Londen, Zadar in Kroatië en het Italiaanse Bari. Wat betreft grote steden zijn Londen en Barcelona echte wereldsteden die zeker het bezoeken waard zijn. Het nadeel daarvan is dat het er vaak erg druk is waardoor je niet op je gemak alles kunt bekijken.

Op vakantie naar Limburg of toch het buitenland

Mooie natuur

Wellicht weet je dit al, maar Limburg is de enige Nederlandse provincie met heuvels, of bergen voor Nederlandse begrippen, die hoger zijn dan 120 meter. Zo is het hoogste punt op de Vaalserberg in Zuid-Limburg met wel 322 meter hoogte de hoogste van Nederland.

Tevens ligt het drielandenpunt van Nederland, België en Duitsland niet ver van deze plek af. Daarnaast is Zuid-Limburg door het heuvellandschap en de kastelen en wijngaarden een beetje mysterieus, waardoor je het gevoel hebt alsof je in het buitenland bent.

Verder kent de provincie veel mooie natuurgebieden, zoals Nationaal Park De Maasduinen, de Groote Peel en De Meinweg. Zoals de naam van de Maasduinen al zegt, is een groot deel van dit Nationaal Park bedekt met zandduinen tot wel 30 meter hoog. De Groote Peel ligt deels in Noord-Brabant en deels in Limburg en is een prachtig veengebied waar wel 200 vogelsoorten te zien zijn.

Waar in Limburg veel wordt gedaan om de natuur mooi te houden, heb je dit op sommige andere vakantiebestemmingen minder. Dit komt vooral door het massatoerisme in plekken zoals Barcelona, Mallorca en Londen, maar waar wel weer veel cultuur is terug te vinden. Kies je ervoor om naar de stad Zadar in Kroatië te gaan, dan is hier wel veel natuur in de vorm van nationale parken en bijvoorbeel de Krka watervallen.

Klimaat en weer

Misschien wel de belangrijkste reden waarom Nederlanders hun eigen land ontvluchten en naar het buitenland trekken is het klimaat en bijbehorende temperaturen. Zeker als je buiten de zomerperiode op vakantie gaat en het in Limburg een graad of 9 is kan het in Griekenland zomaar al 20 graden zijn. Verder is de kans op regen in het zonnige zuiden van Europa vaak kleiner dan in ons eigen kikkerlandje, waardoor de kans dus groter is dat je tent niet wegregent op de camping.

Parkeren op Maastricht Airport

Wil je toch graag naar het buitenland? Vlieg dan vanaf Maastrich Aachen Airport in het zuiden van Limburg! Doordat de luchthaven slecht te bereiken is met het openbaar vervoer, raden we zeker aan om met de auto naar de luchthaven toe te gaan. Vergeet niet om vooraf het parkeren Maastricht Airport te reserveren, zodat je zeker bent van een parkeerplaats voor een goede prijs.

Laatste nieuws

Ons laatste nieuws over Limburg

Villa Nieuw Ehrenstein geopend
ZOO van ZAND
Bijzonder Buggenumse Veld
Wandelen in Maastricht door Leo Platvoet
Boeken: Het geluk van Limburg door Marcia Luyten
Even­wich­tig sa­men­le­ven met de be­ver
Prepper Paradise in Bureau Europa
Gorilla Update: GaiaZOO