Postzegels over grenscorrectie België-Nederland

In het Gouvernement aan de Maas zijn vandaag nieuwe postzegels gepresenteerd met als thema de grenscorrectie tussen Nederland en België bij de gemeenten Visé, Eijsden-Margraten en Maastricht. Het betreft zowel een Belgische als een Nederlandse postzegel.

De postzegels zijn ontworpen door studenten van de kunstacademies van Luik en Maastricht. De winnende ontwerpen zijn van Antonio Puglisi (B) en van Quinty Hafkenscheid (NL). De eerste exemplaren werden uitgereikt aan de leden van de rijksgrenspalencommissie, die vandaag eveneens in het Gouvernement aanwezig was om het proces-verbaal te ondertekenen van de nieuwe ligging van twee grenspalen in het gebied.

Hier zijn de postzegels te bestellen:

https://shop.postnl.nl/webshop/collect-club

Postzegels-over-grenscorrectie - Vakantie in Limburg

De winnende postzegel van Puglisi drukt het concept uit van een vriendschappelijk verdrag tussen twee naburige landen die samenwerken voor een gemeenschappelijke ontwikkeling. De Nederlandse en Belgische handdruk verwijst naar een oud gebaar dat teruggaat tot de Egyptische beschaving.

Het winnend Nederlands ontwerp van Hafkenscheid heeft de Maas als uitgangspunt genomen en bevat eveneens een handdruk, maar daarnaast ook symbolen van de Maas, zoals de eend en de boot én een grenspaal. Hierdoor is de achtergrond een doorlopende foto van de Maas geworden en zijn daar omheen de pijlers gekozen.

Laatste nieuws

Ons laatste nieuws over Limburg

Postzegels-over-grenscorrectie - Vakantie in Limburg
Grootste Flamingo kolonie van Europa verhuist naar GaiaZOO - Vakantie in Linburg
Overlast wilde zwijnen in Leudal - Vakantie in Limburg
Univé Maastrichts Mooiste krijgt halve marathon - Vakantie in Limburg
Impuls voor mountainbikeroutes Zuid-Limburg
100 jaar oude filmbeelden Limburg te zien in Cannerberg - Vakantie in Limburg
Vier kerst in Zuid-Limburg - Vakantie in Limburg