Winters Masters: Drie sterren springevenement in Equestrian Centre De Peelbergen

7 t/m 10 februari 2019

Onder de naam Winter Masters zal er van 7 tot en met 10 februari een nieuw drie ster springevenement georganiseerd worden in Limburg. De organisatie van het concours, bestaande uit Ken Ruysen, Luc Poels en Carlos Pinto, had de keus uit een aantal locaties in Nederland en België. De heren selecteerden uiteindelijk het Equestrian Centre de Peelbergen en zijn voornemens om de accommodatie voor de gelegenheid een geheel nieuwe uitstraling te geven.

Nieuwe beleving

Anders dan bij de twee ster wedstrijden, die meermaals per jaar georganiseerd worden door De Peelbergen zelf, zal de grote losrijhal van 100 x 40 meter voor de Winter Masters omgetoverd worden tot hoofdarena. Middels de centrale hoofdpiste, aangekleed met een hightech licht,- en geluidsinstallatie, een aangrenzend belevingsdorp voor het publiek en een Viplounge, zal de organisatie een ongekende beleving creëren in Kronenberg.

Winters Masters: Drie sterren springevenement in Equestrian Centre De Peelbergen - Vakantie in Limburg

Parcoursbouwer van formaat

Het totale prijzengeld geraamd over de CSI3*,1* en YH1*-rubrieken is maar liefst 160.000 euro. Hiervan valt ruim vijftigduizend euro te verdelen in het slotstuk op zondagmiddag, de 1.55 m Grote Prijs. Met drie Longines ranking proeven op het programma valt er tevens een mooi aantal punten bij elkaar te springen voor de wereldranglijst. De aangetrokken parcoursbouwer is net als de prijzenpot van formaat. Duitser Frank Rothenberger, die zijn bouwkunsten eerder verleende aan diverse Europese kampioenschappen, Wereldbekerfinales en Wereldruiterspelen, zal de volgorde van de hindernissen uitstippelen.

Gratis toegang

De twee overige indoorpistes van De Peelbergen zullen voor de Winter Masters fungeren als losrijpiste voor de hoofdarena en als een tweede wedstrijdarena. Over een van de outdoor pistes van het complex zal een losrijtent gebouwd worden om alle ruiters en paarden extra de ruimte te geven voor de warming-up. De toegang tot dit internationale drie ster springevenement, met diverse stands, een sushibar en live entertainment is alle dagen gratis, net als het parkeren.

Voor het programma en meer informatie kijkt u op: www.winter-masters.com

Laatste nieuws

Ons laatste nieuws over Limburg

Villa Nieuw Ehrenstein geopend
ZOO van ZAND
Bijzonder Buggenumse Veld
Wandelen in Maastricht door Leo Platvoet
Boeken: Het geluk van Limburg door Marcia Luyten
Even­wich­tig sa­men­le­ven met de be­ver
Prepper Paradise in Bureau Europa
Gorilla Update: GaiaZOO