Bonnefanten: Laure Prouvost: Deep See Blue Surrounding You / Vois Ce Bleu Profond Te Fondre

14 november 2021 – 15 mei 2022

Op 14 november opent in het Bonnefanten een magische solotentoonstelling van de Franse kunstenaar Laure Prouvost (Croix, 1978). Prouvost werd wereldberoemd door haar feeërieke installaties, waarmee ze in 2013 de Turner Prize won.

Deep See Blue Surrounding You / Vois Ce Bleu Profond Te Fondre is een tentoonstelling die de bezoeker onderdompelt in een droomwereld waarin hij uitgenodigd wordt om op zoektocht te gaan naar de dingen die ons verbinden, ondanks onze verschillen, ongeacht onze leeftijd, taal of herkomst.

Bonnefanten: Laure Prouvost: Deep See Blue Surrounding You / Vois Ce Bleu Profond Te Fondre

De tentoonstelling is gebaseerd op de presentatie die Prouvost maakte voor de Biënnale van Venetië in 2019. In het Bonnefanten transformeert Prouvost de presentatie tot een nieuw, site-specific totaalkunstwerk.

Naast het droomachtige van de tentoonstelling is haar werk ook ook scherp activistisch; emancipatie, globalisatie en klimaatverandering vormen belangrijke thema’s in haar oeuvre. Verwacht ruimtes met immersieve installaties, waarbij ze verschillende kunstvormen, zoals geblazen glas, geweven tapijten, epoxy en video, laat samenkomen.

SCHUNCK: Zhu en Nobel
8 augustus 2021 t/m 10 juli 2022
Open: dinsdag t/m zondag van 11:00 – 17:00 uur.
Website: www.bonnefanten.nl

Laatste nieuws

Ons laatste nieuws over Limburg

Villa Nieuw Ehrenstein geopend
ZOO van ZAND
Bijzonder Buggenumse Veld
Wandelen in Maastricht door Leo Platvoet
Boeken: Het geluk van Limburg door Marcia Luyten
Even­wich­tig sa­men­le­ven met de be­ver
Prepper Paradise in Bureau Europa
Gorilla Update: GaiaZOO