Giraffe geboren in GaiaZOO

De dierenverzorgers van GaiaZOO zijn maandag 8 november verblijd met de geboorte van een giraffenjong. Al maanden werd er reikhalzend naar de geboorte van deze giraffe uitgekeken. De laatste keer dat er een langnek werd geboren in de Limburgse dierentuin is namelijk zeven jaar geleden. Tel daarbij op dat giraffen een draagtijd hebben van maar liefst vijftien maanden en het wachten op de geboorte duurt lang. Het is de vierde keer dat de giraffenvrouw het leven schenkt aan een jong. Voor de mannelijke giraffe van GaiaZOO is het echter de eerste nakomeling. Hij kwam in 2018 als jonge giraffe aan in de dierentuin in Zuid-Limburg.

“De geboorte van een giraffe is een hele bevalling”, vertelt hoefdierverzorger Myrthe van Braam. “Het is voor mij de eerste keer dat ik als dierenverzorger zo’n geboorte mee mag maken.” Giraffen bevallen staand en het jong valt bij de geboorte wel bijna twee meter naar beneden. Hoewel dit best heftig lijkt, is de val juist heel belangrijk om de ademhaling goed op gang te laten komen.

Tijdens de val draait het jong, zodat hij niet op zijn kop valt. Het jong, een vrouwtje, maakt het goed. “Ze staat stevig op haar poten, kijkt nieuwsgierig om zich heen én we hebben haar al zien drinken! Dat is een goed teken”, aldus Van Braam. Jonge giraffen zogen gemiddeld ruim een jaar, daarna kunnen ze zelfstandig voedsel zoeken.

Laatste nieuws

Ons laatste nieuws over Limburg

Beekdaelenroute meest populaire recreatieve fietsroute volgens RouteYou
Hoog­waar­di­ge Fiets­ver­bin­ding Mid­den - Lim­burg stap dich­ter bij
Giraffe geboren in GaiaZOO
SCHUNCK: Zhu en Nobel, 8 augustus 2021 t/m 10 juli 2022 - Vakantie in Limburg
Toeristen weten Limburg te vinden tijdens coronapandemie
Kasteeltuinen Arcen: Expositie William Sweetlove - Vakantie in Limburg