Carnavalstoeristen niet welkom in Maastricht: ‘Even niet’

De gemeente Maastricht roept toeristen op om dit jaar geen carnaval in de provinciehoofdstad te komen vieren.

“Het is echt de bedoeling dat iedereen in de eigen gemeente viert”, zegt burgemeester Annemarie Penn-te Strake. “Normaliter heten wij iedereen van harte welkom, maar dit jaar even niet.”

Kleiner en beperkter

In Maastricht wordt de vastelaovend net als in andere Limburgse gemeenten kleiner en beperkter gevierd. “Ik ben heel tevreden dat het kabinet ruimte heeft geboden om carnaval te kunnen vieren. Maastricht is eraan toe, en ik gun het iedereen van harte”, zegt Penn-te Strake. “Aan de andere kant is het virus nog niet weg, en heeft de minister een aantal duidelijke adviezen gegeven. Binnen die kaders hebben we samen met de horeca en de Tempeleers gekeken naar een passende invulling.”

Carnavalstoeristen niet welkom in Maastricht: 'Even niet'

Buiten

Zo zijn er afspraken gemaakt voor een ongeorganiseerde vastelaovend; dus zoveel mogelijk buiten vieren in de stad. Om te voorkomen dat het op bepaalde plekken heel druk wordt, zijn podia in de stad en optredens van artiesten buiten verboden. Daarnaast zijn carnavalskarren ook niet toegestaan. Om carnaval zo goed mogelijk ‘buiten’ te kunnen vieren, worden buitenbuffetten en toiletten geplaatst.

Laatste nieuws

Ons laatste nieuws over Limburg

Villa Nieuw Ehrenstein geopend
ZOO van ZAND
Bijzonder Buggenumse Veld
Wandelen in Maastricht door Leo Platvoet
Boeken: Het geluk van Limburg door Marcia Luyten
Even­wich­tig sa­men­le­ven met de be­ver
Prepper Paradise in Bureau Europa
Gorilla Update: GaiaZOO