Expositie Saharazand / Oneindig zwart – SCHUNK

12 oktober 2019 t/m 31 januari 2020

Leegte – stilte – oneindige vlakten – onbereikbare horizon

Het Dutch Mountain Film Festival presenteert samen met Schunck in de bibliotheek een expositie van kunstenaar Roelant Meijer. Twee beeldverhalen over expedities, de ene te voet door de woestijn van Libië dwars door de zandduinen van Murzuk tot wel 300 meter hoog en de andere door de Ódádahraun lavawoestijn in IJsland. Beide voettochten doorkruisen een kale vlakte. Om te overleven moet al het drinkwater meegenomen worden, dit maakt van de tocht gelijk een expeditie.

Expositie Saharazand / Oneindig zwart - SCHUNK - Vakantie in Limburg

Het verhaal gaat niet alleen over afzien, maar vooral over de ervaring van de leegte, over het opgaan in het loopritme, de eentonigheid en een fascinatie voor de onbereikbare horizon.

De weg (al is er geen weg) is het doel. De verslagen van deze tochten zijn verwerkt in bijzondere boeken waarin je je door de vormgeving, teksten en tactiliteit zelf in de woestijn waant.

Roelant Meijer (1971) maakt boeken over voettochten verweg en dichtbij die vaak over leegte gaan en filosofische vragen oproepen. Met behulp van vormgeving en fotografie brengt hij de wandeling tot leven in de traditie van de walking artists.

www.roelantmeijer.nl


SCHUNCK
Bongerd 18
6411 JM Heerlen
www.schunck.nl


Laatste nieuws

Ons laatste nieuws over Limburg

Villa Nieuw Ehrenstein geopend
ZOO van ZAND
Bijzonder Buggenumse Veld
Wandelen in Maastricht door Leo Platvoet
Boeken: Het geluk van Limburg door Marcia Luyten
Even­wich­tig sa­men­le­ven met de be­ver
Prepper Paradise in Bureau Europa
Gorilla Update: GaiaZOO