Op pad in de grensregio met de app ‘EUREGIO Grenstochten’

Voor iedereen die onze prachtige en veelzijdige grensregio rondom het drielandenpunt tussen België, Duitsland en Nederland te voet of op de fiets grensoverschrijdend wil verkennen, is nu een viertalige routeplanner voor fietsers en wandelaars verkrijgbaar in de vorm van een mobiele app.

Highlight van de gratis app ‘EUREGIO Grenstochten’ (voor iOS en Android) zijn de 60 mooiste wandel en fietsroutes van de regio. Gedetailleerde informatie, kaarten en bezienswaardigheden met betrekking tot de verschillende routes alsmede tips voor de route ernaar toe en weer terug kunnen onderweg gemakkelijk worden opgevraagd via de smartphone of van tevoren worden geraadpleegd om een uitstapje te plannen. Alle content wordt aangeboden in vier talen: Duits, Engels, Frans en Nederlands. Alle gegevens kunnen bovendien worden gedownload en offline worden opgeslagen. Hierdoor is het nooit meer een probleem wanneer u tijdens uw tocht geen bereik heeft en arriveert u – mede dankzij de GPS-functie – veilig op uw bestemming.

De meertalige content in combinatie met de zorgvuldig geselecteerde routes door drie verschillende landen vormt hét onderscheidende kenmerk van de nieuwe app ‘EUREGIO Grenstochten’. Of het nu gaat om het idyllische middengebergte van de Eifel, het ruig-romantische hoogveen van de Hoge Venen of het liefelijk glooiende heuvelland van Zuid-Limburg, met deze handige reisgenoot zijn er voortaan geen grenzen meer aan het verkennen van unieke landschappen en spannende bezienswaardigheden in onze buurlanden.

Op pad in de grensregio met de app ‘EUREGIO Grenstochten’

De app kan gratis worden gedownload in de App Store en de Google Play Store (aanbevolen zoekbegrip: EUREGIO). De app is ontwikkeld in het kader van het project ‘People to People’ van Interreg V-A Euregio Maas-Rijn (EMR) en gefinancierd uit middelen van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en door het samenwerkingsverband Charlemagne Grensregio.

Charlemagne Grensregio is een samenwerkingsverband van gemeenten en instellingen in de grensstreek zoals de gemeente Aken, StädteRegion Aachen, Parkstad Limburg, de gemeente Vaals, de gemeente Heerlen en de gemeenten van Oost-België. De volgende partners waren in nauwe samenwerking met het samenwerkingsverband Charlemagne Grensregio betrokken bij de realisatie van het trinationale microproject: Groenmetropool, Toeristisch Agentschap Oost-België, Agence de Développement Local Lontzen, Stadsregio Parkstad Limburg en Visit Zuid-Limburg.

Laatste nieuws

Ons laatste nieuws over Limburg

Villa Nieuw Ehrenstein geopend
ZOO van ZAND
Bijzonder Buggenumse Veld
Wandelen in Maastricht door Leo Platvoet
Boeken: Het geluk van Limburg door Marcia Luyten
Even­wich­tig sa­men­le­ven met de be­ver
Prepper Paradise in Bureau Europa
Gorilla Update: GaiaZOO