Thermenmuseum: Expoditie Euregio met de Romeinen

3 oktober 2021 – 31 december 2022

Ga op expoditie door Romeins Zuid-Limburg. Een spectaculaire beleef- en tijdreis naar het Romeinse leven in eigen streek. We gaan een 2000 jaar terug.

Een indrukwekkende veldtocht door het landschap. Van de grote stad tot aan het platteland met villa’s, je ontdekt het allemaal! Ontmoet de locals en ontdek al hun gebruiken op het gebied van de goden, doden en eten.

Thermenmuseum: Expoditie Euregio met de Romeinen

Tv-presentator Jeroen Kramer laat je als virtuele Romeinse gids via een nieuwe ‘hightech’ expositieruimte – met als absolute blikvanger een 100 vierkante meter groot projectiescherm – kennismaken met het Romeinse leven in allerlei aspecten. In de expositie vertelt het museum ‘het Romeinse verhaal’ met gebruikmaking van nieuwe media en expositietechnieken.

Als bezoeker loop, of beter reis je, langs zes verschillende ‘eilanden’. Op die eilanden zie en hoor je bijvoorbeeld het verhaal over bodemgrondstoffen zoals zandsteen of löss, die door de Romeinen al werden gebruikt.

Op een ander eiland ontmoet je de Romeinse bewoners, of bezoek je het Romeinse Coriovallum (zoals Heerlen destijds heette) en het platteland. Op weer een andere plek eet je met de Romeinen en of sta je stil bij hun ‘goden en doden’.

Het pronkstuk is een ruim 28 meter lange en 3 meter hoge projectiewand, waarop het Romeinse landschap van de huidige Euregio in een versneld tijdsverloop va ochtend tot nacht wordt getoond.

Thermenmuseum Heerlen

Coriovallumstraat 9
6411 CA Heerlen

Telefoon   +31 (0) 45 560 51 00
Website: www.thermenmuseum.nl

Laatste nieuws

Ons laatste nieuws over Limburg

Villa Nieuw Ehrenstein geopend
ZOO van ZAND
Bijzonder Buggenumse Veld
Wandelen in Maastricht door Leo Platvoet
Boeken: Het geluk van Limburg door Marcia Luyten
Even­wich­tig sa­men­le­ven met de be­ver
Prepper Paradise in Bureau Europa
Gorilla Update: GaiaZOO